Оставят в ареста племенника разстрелял вуйчо си в Аксаково

  • 05 март 2013 15:50

  • 1707
  • 0
Оставят в ареста племенника разстрелял вуйчо си в Аксаково
©

Варненският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд-Варна от миналата седмица и определи Димо Стоянов, разследван за убийството на аксаковския бизнесмен Борислав Енев, да продължи да стои в ареста. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Заради разколебаното обосновано предположение, че Димо Стоянов, племенник на убития Енев е съпричастен към убийството, на 26 февруари 2013 година, Варненският окръжен съд измени от „задържане под стража" в „домашен арест" процесуалната мярка за принуда обвиняемия. 26-годишният Стоянов е в ареста от 12 ноември миналата година, след като му беше повдигнато обвинение, че именно той е извършител на престъплението. Борислав Енев е бил убит на 7 ноември 2012 година в дома си с изстрел в тила. Първите следствени действия насочиха разследващите към племенника му Димо Стоянов, който е бил последният, с когото бизнесменът е разговарял в дома си и е единственият, който е имал ключ за входната врата на дома на Енев.

Според втората съдебна инстанция, въпреки резултатите от физикохимичната експертиза, изследвала дрехите, обувките и ръцете на обвиняемия, според която по тях няма наличие на следи от нитроцелулоза, въпреки заключенията на балистичната експертиза, че с пистолета, притежаван от Стоянов не е извършено убийството, то има достатъчно гласни свидетелства и други справки (от мобилни оператори и камери), чиято преценка обосновава предположението, че Димо Стоянов е съпричастен към убийството на Борислав Енев.
Днес съдът се запозна със заключението на съдебно-медицинската експертиза, назначена от разследващите заради влошеното здраве на обвиняемия, според което специфичните здравословни проблеми на Димо трябва да се изследват от специалисти, но той може да пребивава и да се лекува в условията на ареста.

Определението на Варненския апелативен съд, с което бе отменен „домашният арест” и потвърдена първоначалната мярка „задържане под стража” за Димо Стоянов, разследван за убийството на Борислав Енев е окончателно.

Последвайте канала на

Novini.bg
1707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини