Лиляна Павлова: Искаме да управляваме отново и ще повишим дефицита

  • 04 март 2013 08:14

  • 10954
  • 104
Лиляна Павлова: Искаме да управляваме отново и ще повишим дефицита
©

Изключително важно беше да се постигне фискална и финансова стабилност. Факт е, че освен тази стабилност трябваше да вложим същата енергия паралелно с това икономическото развитие да не страда толкова много. Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Като всеки един нов ученик в ЕС искахме да сме прилежни и най-добрите като равни с големите. От това престараване се се получи това. Надявам се, че повечето хора не мразят всички политици, защото оценката трябва да бъде индивидуална. Трябва да гледаме само напред, каза Павлова. Трябваше да се балансира със заетостта и увеличаването на доходите, препоръча министърът в оставка. В целия ЕС има увеличение на безработицата, 19 млн. са безработните в страните от еврозоната, това означава, че проблемът е глобален Ако имаше рецепта за преодоляването на младежката безработица тя щеше да бъде приложена, каза Павлова.

Дефицитът не трябваше да бъде 0,4%, дори при 1,3 и 2% нямаше да има проблем. Дефициттът трябва да се увеличи и това ще бъде част от нашата програма занапред. Това обаче трябва да бъде умно инвестирани пари, за да се стимулира икономиката и заетостта, каза Павлова. Не можем да увеличаваме заплати и пенсии ако няма развитие на икономиката при междуфирмена задлъжнялост. ГЕРБ иска да управлява отново, но не за сметка за дестабилизиране на финансовата стабилност. Ние положихме основата България да има най-ниски данъци, както и насърчаване на инвеститорите, припомни Павлова.

Тя каза, че отношенията с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното са като между партия, чието правителство е в оставка и държавен глава. Трябва да го подкрепим в желанието му да балансира ситуацията и да чуе всички мнения, заяви Павлова. Тя припомни, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г призова зам.-министрите и областните управители да останат във властта. Министрите оттук нататък ще се включат в предизборната кампания. Дали някои от тях ще участват в служебното правителство ще реши президентът.

По отношение на протеста срещу Кирил Йорданов във Варна тя припомни, че морската столица и Бургас са получили еднакви средства за регионално развитие - 5 млн. за градска среда, 5 млн. за енергийна ефективност. Въпреки това се вижда разликата – Бургас е прекрасен град заради своя кмет Димитър Николов, който е прекрасен мениджър. Във Варна проектите не са интегрирани, нито съгласувани. Моето успокоение е сега, че Варна ще получи добро инвестиране в следващия програмен период и няма да зависи кой управлява града. Кирил Йорданов обаче не беше спуснат с парашут, той беше избран мажоритарно от варненци, припомни Павлова. Сега жителите на града казаха, че не го искат. Когато хората искат да си тръгнеш трябва да имаш доблестта и мъжеството да го направиш, призова регионалният министър оставка.

„Вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов изгради партията и поддържа структурите на ГЕРБ. Той познава всички ръководители на местните организации и съм виждала как го посрещат“. Така тя отговори на въпроса дали Цветанов пречи на имиджа на ГЕРБ. Дали Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи ще бъде водач на листа на ГЕРБ тя припомни, че не е член на партията и решенията за листите се вземат от изпълнителната комисия.

Последвайте канала на

Novini.bg
10954 104

Коментари 104

Добави коментар

2013.04.07 | 09:10

104
Пиги, ще управлявате прасетата, дето ги докарахте пред парламента.
СОФИЯ

2013.03.05 | 22:55

103
НЕ ИСКАМЕ ГЕРБ,НИТО БСП И ДПС,САМО АТАКА!!!!!

2013.03.05 | 11:40

50
АТАКА НЕ МОЖЕ! НЕ БИВА. АКО СИДЕР СТАНЕ ПРЕМИЕР, СОФИЯ ЩЕ СЕ ЛИШИ ОТ ЕДНА ЦЕННА АТРАКЦИЯ. НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА СЕ РАЗПЯВА ПРЕД ЦЕНТРАЛНАТА БАНЯ.

2013.03.05 | 22:54

102
Искаме БСП!!! НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ??
дон пепе

2013.03.05 | 20:34

101
Еиии ама това животно Гробара ем тъпо ,ем крадливо,ем некадърно обаче лакомията му за власт минава всякакви граници.Да им направим едно правителство в Централния Софииски затвор там да си управляват на воля,и по възможност да си карат мандата до живот,па за опозиция може да им пратиме и Станишев ,Костов и Доган,каква хубава компания ще си бъдат,и Боко Тиквата ще е под постоянно "медицинско" наблюдение.

2013.03.05 | 20:34

100
KOLKOTO I DA PLAWTA STANIWEV NA PLATENI PISACHI,ÑAMA DA SPECHELI NIWTO,ZAWTOTO NARODA NE JELAE------ 3---5----8+++++MNOGO KATO KRASIO CHERNICHKIA+++11 MILIONA NA MASLATOVA I TAKA DO KRAIA NA STANIWEVATA MAFIA.
Лилето

2013.03.05 | 20:34

99
Вие да искате, ама няма да управлявате вече. Стига толкова. Докархте хората до просешка тояга. Да се самоубиват заради Вас. Много е нагло да искате да управлявате, след ката нямате капацитет.
kocha

2013.03.05 | 20:33

97
няма кой друг -мила... да не искш да дойде лявата вълна с дпс...а
Чоко и Боко

2013.03.05 | 20:33

98
Вие не усещате ли че боко сам си вкара автогол с оставката на кабинета. Той си мислеше че народа ще му каже-Сакън Бойко не си отивай! Ама не! Сега целта му е да се върне пак и да ни донабие обръчите. затова - Много Осторожно на изборите.- Да не се срещаме пак по улиците. Или по-зле по болниците!

2013.03.05 | 20:33

96
gruh gruhhh Teq jeni ot GERB vsichkite ne se naqdoha e :D Ako toq gligan i shopara Fidosova nqmat nad 260 kila
boza

2013.03.05 | 20:33

95
Лиляно моме, къде и ти барабар Петко с мъжете. Мръсните гащи на Герб лъснаха, ти се мъчиш да спасяваш с евтини популизми кораба. Пo-бързо да идват изборите, защото тия ГЕРБ ще ни довършат с глупавите си интервюта и краденето си
GP

2013.03.05 | 19:35

94
Лиле - това с "управляваме" = нема да стане , но това с "усамотяваме" - става,обади се сега!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини