Около 200 души протестират във Варна

  • 01 март 2013 19:36

  • 964
  • 1
Около 200 души протестират във Варна
©

Около 200 души се включиха в 20-ти пореден протест във Варна срещу монополите и безобразията в държавата тази вечер. В момента протестно шествие се движи по бул. „Мария Луиза” в района на катедралата.

След това протестиращите ще продължат по бул. „Христо Ботев” до сградата на електроразпределителното дружество на ул. „Девня”. По план хората ще се отправят след това към сградата на Областна администрация, окръжния съд и обратно до община Варна, по предварително обявен маршрут. Протестиращите скандират „Мафия”, „Всеки ден ще е така до победата”, развяват български знамена.

По-рано днес в градинката до община Варна на импровизирана трибуна бе дадена думата на всеки един от протестиращите, който желаеше да изкаже мнението си за ситуацията в страната. Част от хората изразиха мнение, че президентът във вчерашната си реч пред Народното събрание не е говорил против монополите и олигархията в страната. Протестиращите не искат страната да бъде управлявана от същите политически партии, искат Народното събрание да не се разпуска, а Изборният кодекс да бъде променен незабавно.

Протестиращите не желаят същите политици да бъдат избрани на следващите парламентарни избори и изразиха готовност да не гласуват. Искат в парламента да влязат нови хора и нови организации, да има контрол върху властта и хората да се избират заради заслуги към родината. На присъстващите бяха раздадени листовки с искания, като в тях се посочва, че протестиращите във Варна искат пряко народовластие, връщане на традиционните православни ценности, одържавяване на всички монополи и концесии. Посоча се също, че не желаят и не вярват на досегашните управляващи политици и партии. На полицаите, охраняващи протеста, бяха раздадени мартенички. Мартеници бяха раздадени и на всички присъстващи. Движението на шествието се регулира от патрули на Пътна полиция, трафикът се спира поетапно за преминаване на гражданите. Протестиращите спират движението за кратко на всяко голямо кръстовище.

Последвайте канала на

964 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.01 | 23:43

1
Niakoi mai ne moge da broi !Izglegda e zle s matematikata i to iako !

Добави коментар

Водещи новини