Барак Обама официално защити гейбраковете

  • 01 март 2013 10:07

  • 830
  • 0
Барак Обама официално защити гейбраковете
© булфото

Администрацията на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият официално подкрепи хомосексуалните бракове в документ, депозиран вчера вечерта в американският Върховен съд, който ще разглежда това чувствително досие в края на март, предаде АФП.


Забраната на гей браковете в Калифорния нарушава равенството на правата, гарантирано от 14-ата поправка на Конституцията, казват адвокати на министерството на правосъдието на САЩ в депозирания във Върховния съд документ, съдържащ 40 страници. Франс прес се е сдобила с копие от документа. На 26 март Върховният съд трябва да разгледа жалба срещу забраната за сключване на бракове на хора от един и същи пол в щата Калифорния. На 27 март Върховният съд ще разглежда и дали американският закон за браковете е конституционен. Тази позиция на американската администрация относно еднополовите бракове може да промени нещата в седем други
американски щата, освен Калифорния, които дават предимства на семейните двойки пред хомосексуалистите, които живеят в така наречения свободен съюз, като същевременно забраняват на последните да се женят. Американското правителство също така поиска миналата седмица от Върховния съд да отмени текст от своя собствен "законов арсенал", в който бракът е дефиниран на национално ниво като съюз между мъж и жена.

Същевременно американският актьор и режисьор Клинт Истууд се присъедини към стотина членове на Републиканската партия, които изпратиха вчера във Върховния съд на САЩ документ, в който настояват за легализиране на еднополовите бракове, предаде Франс прес.
Сред републиканците, поставили подписа си под призива, има бивши губернатори, депутати, сътрудници на бившия кандидат за президент Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на и членове на администрацията на Джордж Буш-младши.

Последвайте канала на

БТА
830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини