Волен: Вземам властта и след месеци минималната заплата ще бъде 1000 лв.

  • 28 февруари 2013 08:23

  • 29424
  • 232
Волен: Вземам властта и след месеци минималната заплата ще бъде 1000 лв.
©

Тези партии отказваха всичко, което Атака предлагаше до момента, затова няма да се присъединя към тях, ще бъда отделно. Това заяви пред БТВ лидерът на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Той беше поканен като част от кръгла маса, в която да участват представители на всички парламентарно представени партии. Тези партии зачеркнаха АЕЦ „Козлодуй“ сега ще продължаваме да купуваме скъп ток, обвини колегите си Сидеров. Аз никога не съм бил част от статуквото, мен в НС ме вкараха 400 000 души, каза лидерът на националистите.

Сега виждаме една истерия как ДКЕВР ще променя цените на тока няколко пъти през годината, какво от това, нали монополите пак остават. Аз предлагам 51% държавно участие и 49%, които ще контролира народа. Служебният премиер няма никакво значение, но трябва да бъде под надзор. Служебният кабинет може да подпише повече концесии отколкото правителството досега, предупреди Сидеров.

Наистина твърдя, че минималната заплата може да стане 1000 лв., каза Сидеров и посочи, че в Кипър минималната заплата е 1800 лв, а ние сме в колониална схема. Не може да имаме 35 млрд. евро БВП, колкото са джобните пари на съдружника на Бил Гейтс, а тук заплатите да бъдат такива. Промените ще станат ако в действителност има политика на икономически растеж. В момента всички предприятия са приватизирани и работят на ишлеме за турски и гръцки фирми.

Няколко месеца след като Атака спечели изборите заплатите може да се повишат, каза Сидеров. На въпрос откъде ще дойдат парите той каза, че ще съкрати с 2/3 администрацията и оттам ще дойдат 3 млрд.лв., убеден е националистът. Как може да фалира медодобивен комбинат или военен завод, попита Сидеров в отговор на въпрос защо държавната БДЖ и ВМЗ Сопот са пред фалит. Искам да се върне държавната регулация и да започне да се строят нови български заводи и така ще се реши въпроса с безработицата, каза Сидеров. Как е възможно Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното дава мандат на партия, чийто лидер е уличен, че е поръчител на убийство. Президентът няма никакъв кураж, каза лидерът на националистите.

Последвайте канала на

Novini.bg
29424 232

Свързани новини

Коментари 232

Добави коментар
фдфдф

2014.03.20 | 14:18

232
Във всяка една нормална държава след това изказване хората по форумите щяха да се присмиват на неграмотността и евтиния популизъм на Сидеров. Само в България може подобни думи да се възприемат за нещо положително и реално. Аз мога да кажа, че ако ме изберете премиер ще направя заплатата 10 000 лв. - що за малоумно и неаргументирано твърдение. Ако някой, който подкрепя това нещо може разумно, без общи приказки, а с конкретни смислено и научно обосновани аргументи да защити тезата на Сидеров, ще се радвам да го чуя!

2013.03.02 | 14:56

38
Ами всъщност това не е популистко твърдение, за разлика от тези на другите партии, ами си е в основата на цялата партийна програма от както я има тази партия. Изобщо не е неаргументирано, просто умишлено аргументите никога не биват изслушвани и медиите умишлено прескачат аргументната част и хвърлят в пространствово голи реплики на Сидеров звучащи като налудничави мисли. Има си телевизия на Атака и в сайта им има архив с предаванията - там можеш да изслушаш аргументите за която и да е идея на партията ако имаш интерес, както и ще е хубаво ако се запознаеш с тях след това да дадеш своите контрааргументи - в крайна сметка така се ражда истината, нали? Тъпо е, че хората са като някакви "фенове" на политическите партии все едно са футболни отбори. Докато се държат така и вместо да разменят аргументи и идеи хората се джафкат и скандират като обезумели "синьо/червено/зелено", така ще се отнасят и политиците към тях! Ще ги надъхват с малоумни популистки реплики и ПР лозунги, вместо да намират за нужно да им разясняват в детайли политическите си програми...:( Аз изобщо не искам някоя конкретна партия да спечели изборите - искам определени неща да се случат възможно най-бързо и изкуствено занижения доход на българските граждани моментално да спре да бъде такъв, както и да спре тоя тоталитаризъм с ЕРПтата веднага на секундата, защото нарушава ВСИЧКИТЕ ми демократични права и дори не желая да чувам малоумните реплики, че не можело сега веднага, щото това или онова! Искам да спре веднага ПЪК АКО ЩЕ И ВОЙНА ДА СТАНЕ - ще се бия! Кой точно ще го направи не ме засяга!

2013.03.02 | 14:52

37
Ами то се разбространява една листовка "Планът Сидеров", в която се води че има аргументи, но хората не осъзнават как голяма част от нещата написани в нея няма как да станат, защото не зависят от правителството. Не знам как му вярват на тоя хората... явно са толкова отчаяни вече че си губят ума...
Crypto

2014.03.20 | 14:18

231
Колко месеци, Сидеров, да не са 52 000 месеца? О, няма ли някой да постави диагноза на тази форма на шизофрения най-накрая?!
Иван Хрисим

2014.03.20 | 14:18

230
Кипър е 1800 минималната, ама Кипър е на 29-то място в света по БВП на глава от населението с 28 000 долара, България е на 76-то с около 7 000 долара на калпак. Даже и да го смятаме по много куца и селска сметка минималната в България не може да е повече от 500 лв., просто защото сме 4 пъти по-слабо производителни от кипърци!
Бихте ли

2013.03.01 | 11:22

9
казали какво точно произвежда Кипър освен "туризъм" ?? С какви точно стоки с висока производителност е световноизвестен ?? Покажете ми ги поне в България ! Що за теза ?? Това, че някои мият чинии там за по високи заплати ли я подхранва ? Мислете с главите си, независимо дали Сидеров ви харесва! Всъщност той нищо ново не казва, но това не го прави неверно ! Ако ви го каже сополивкото бивш министър на МИЕТ ще му вярвате ли ?

2014.03.20 | 14:18

229
Воооолен е много боооолен
HAMMAN

2014.03.20 | 14:18

228
А един долар ще е 300лв
Тодор

2014.03.20 | 14:17

227
браво Волен само така

2014.03.20 | 14:17

226
Прав е човека. Може да се направи. Безработицата по-висока от тези нива трудно ще стане. Подобни изказвания за увеличаване на инфлацията, безработицата и тем подобни произлизат само от икономически неграмотни хора. Точно за такива като тях, за да им е по-лесно да асимилират (възприемат), народа има една приказка - за да мели на воденицата й трябва вода. Пари трябват. Кеш. И то в обръщение, а не в банките на чифутите или в чужбина или в ръцете на пожарникаро- и мутро- подобните. За сведение след ВСВ в Германия са били забранени влоговете и спестяванията в банките. Резултата е виден. При нас може да се случи същото. И то в рамките на една година. Просто трябва да се задвижи производството и селското стопанство. Далеч съм от мисълта, че някой в Европа, сащ или Русия му пука за благоденствието на България. Също така не им пука и за това дали ще успеем да си направим живота по-добър. Разните му там схеми и конспирации за външна намеса, за унищожаване на страната и т.н. са пълни глупости. Липсата на партриотизъм, хъс и воля за борба, желание за излизане от блатото са си чисто наши. Сами трябва да се оправим и ако го постигнем никой няма да ни попречи за това. НО: ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ! И който и да е - Волен, Сергей, Иван, Бойко и т.н. ако не работи за народа: шута в гъза, дъректно в затвора... и следващия. Ако трябва да ги сменяме през месец, докато се научат. БЪЛГАРИТЕ са хора, не щастливи кокошки и говеда за заколение. Гладни сме, бедни сме, много сме!

2013.03.02 | 14:48

35
Ти нали се сещаш че ако се прекратят договорите с чуждестраниите собственици на ЕРП-тата и мобилните оператори(както пише в плана Сидеров) това изобщо няма да се хареса на международните съдилища... всеки договор си има условия и неустойки и не може просто ей така да се прекратява. Ще плащаме милирди неустойки...

2014.03.20 | 14:17

225
Много експертни мнения прочетох тука няма що. Еми да си стоим в робство и да мрем, за да не засегнем някой чужд итерес, разбираш ли. Ние сме някакви безмозъчни и некадърни ли, та сме на последно не ами незнам на кое място в Европа. От третия свят сме по-зле. И защо - защото лизането на чужди задници няма да ни оправи положението, ами все по-зле ще става. Сидеров го е написал и хората започнаха да се усещат, ама гледам по форумите разни елементи обясняват колко зле щяло да стане. Колко зле ще стане - хората ядат по кофите и се палят живи от отчаяние, ама от Брюксел са доволни... 'айде сиктир...

2013.03.02 | 14:44

31
АБЕ ОТВОРКО И ТИ ГОЛЯМ ЕКСПЕРТ СЕ ИЗВЪДИ !!! ТО НА ПРИКАЗКИ Е ХУБАВО ТОВА КОЕТО СИДЕРОВ КАЗВА ,НО ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ?! ЖАЛКО ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ СА КАТО ДЕЦА ,ВЯРВАТ НА ОБЕЩАНИЯ ! АМИ ТАКА ЩЕ Е КАТО НЕ ЗНАЕТЕ ДА СМЯТАТЕ !

2014.03.20 | 14:16

224
Този шизофреник Сидероф и той като оня цар Секскобурготски ,който за 800 дни щеше да оправи България !!!
Волен Сидеров обясни откъде ще дойдат парите

2014.03.20 | 14:15

223
Волен Сидеров многократно обясни откъде ще дойдат парите за пенсии и заплати: Първо – от промяна на данъчната система. Трябва да се премахне плоският данък и да се въведе подоходно облагане. Така хем ще се събират повече пари, хем богатите ще плащат по-висок данък от бедните. Приходите в хазната и тяхното разпределение са основата, върху която се изчисляват нивата на пенсиите и заплатите. Именно приходите в хазната определят минималната и средна заплата в бюджетната сфера, с които пък „съобразява“ заплатите частният бизнес. Сега действащата данъчна система е сътворена според критериите на плоския данък. В нея всички плащат по равно – например ДОД (Данък общ доход) е 10% и го плащат от най-богатия до най-бедния. Така се облагодетелстват предимно и дори само най-богатите, поне три-четвърти от които принадлежат към плутокрацията (каста, формирана от сливане на едрия капитал с властта). В същото време косвените данъци, най-важният от които е Данък добавена стойност (ДДС), у нас са изравнени за почти всички сектори от икономиката. Това е направено според една европейска директива, която обаче няма задължителен характер и в много страни от Европейския съюз данъчните ставки са диференцирани според интереса на обществото. Данъчната система трябва да бъде прогресивно-подоходна с високи горни прагове, предлагат от АТАКА. Това означава, например, прагът на 1 000 000 лв. чист годишен доход да е 75% или 750 000 лв да влизат в хазната, прагът за 10 000 000 лв. да е 80% или 8 000 000 лв. да влизат в хазната, а прагът за 100 000 000 лв. да е 90%, или 90 000 000 лв. да влизат в хазната. В тази част „Планът Сидеров“ предвижда долните данъчни прагове да останат ниски, а годишни доходи до 10 000 лв. да бъдат необлагаеми. Косвените данъци трябва да са диференцирани, като най-висок ДДС трябва да плащат финансовият и едрият търговски капитал, а най-нисък – високотехнологичните производства. Останалите данъци трябва да се формират от интереса на обществото, а не от интереса на капитала, който трябва да плаща за собствените си пороци, например този да предизвиква финансови кризи.

2013.03.06 | 03:16

208
Тежкият непосилен данък десятък през робството е бил 10%. Ти проповядваш комунизъм (айдуците да вземат наготово всичко на заможните). А Волен си е болен.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини