Дете краде от баща си, забърква се с бандити

  • 26 февруари 2013 14:35

  • 1480
  • 0
Дете краде от баща си, забърква се с бандити
©

Служители от полицейското управление в старата столица задържаха двама криминално проявени и осъждани за кражба на пари и златни накити.

На 24 февруари 36-годишен мъж от Велико Търново сигнализирал в полицейското управление, че от дома му липсват 700 лв., златни и сребърни накити. В хода на разследването полицаите установили, че част от накитите са взети от 11-годишния му син. Момчето изтъргувало бижутата на символична цена с 21-годишния М.В., осъждан за кражби и притежание на наркотични вещества и връстника му П.К., осъждан за притежание на наркотици.

Докато уговаряли сделката с невръстния продавач, М.В. и П.К. ходили няколко пъти в дома му. При едно от посещенията П.К. незабелязано взел от закачалка в коридора ключове за апартамента. Няколко дни по-късно, след като се информирал предварително, че в жилището няма никого, двамата приятели влезли в апартамента и откраднали 700 лв. и още златни и сребърни накити.

Тях продали в златарско ателие в старата столица.

След прецизно разследване криминалистите бързо влезли в дирите на извършителите. Те са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура - Велико Търново.

Последвайте канала на

1480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини