Задържаха непълнолетните крадци Тузи и Ранду

  • 26 февруари 2013 14:29

  • 874
  • 0
Задържаха непълнолетните крадци Тузи и Ранду
©

Двама непълнолетни са задържани в Девето районно управление за кражба.

На 17 февруари около 12:15 ч. в полицията е съобщено за двама младежи, които се опитват да разбият алуминиев перваз в двора на детска градина в ж.к. "Люлин"- 1. Те дори унищожили част от фасадата на сградата, опитвайки се да влязат вътре. След като не успели, заобиколили и забелязали дългия около 5 м алуминиев перваз под прозорците и го откъртили. Тръгнали да се измъкват с откраднатото, но били пресрещнати от дошлия по сигнал автопатрул. Като забелязали униформените, момчетата зарязали перваза и побягнали.

След кратко преследване един от извършителите -16-годишният по прякор Тузи, е задържан. Той има 13 регистрации, предимно за взломни кражби, а към момента е в едногодишен период на пробация за подобно деяние.

След допълнително издирване е установен и вторият младеж - 17-годишен от София, с прякор Ранду, известен на Детска педагогическа стая за взломни кражби, в пробационен период от 6 месеца за също такава проява. И двамата непълнолетни признали за стореното.

Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки. Работа по случая продължава.

Последвайте канала на

874 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини