БСП: Докато мнозинството режеше ленти, мизерията стана отчайваща

  • 26 февруари 2013 14:18

  • 1881
  • 17
БСП: Докато мнозинството режеше ленти, мизерията стана отчайваща
©

БСП настоя за спешни законови решения, свързани най-вече с ценообразуването на тока, "Атака" поиска прекратяване на пленарното заседание и работа в комисиите. С това започна днешното извънредно заседание на 41-то Народно събрание /НС/.

Нали сте представители на българския народ, нали сте се клели в тази зала, че ще служите на хората, така националистът Десислав Чуколов се опита да убеди мнозинството да гласува "за" предложението на формацията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. То обаче беше отхвърлено.

След това думата от името на ПГ на Коалиция за България /КБ/ взе Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Необходимо е разпускане НС, назначаване на служебен кабинет в началото и насрочване на предсрочни парламентарни избори, подчерта той за пореден път позицията на неговата партия.

Найденов направи ретроспекция на протестите, на оставката на кабинета, на социално-икономическата и политическа ситуация в страната и огласи каква, според социалистите, трябва да бъде спешната седмична програма на депутатите. Вижте днешния дневен ред и колко далеч е от политическите консултации при президента на 22 февруари - той е неадекватен и проява на безотговорност към ситуацията, посочи Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. И прочете предложенията на КБ.

Сред форсмажорните решения на парламента, според левицата, трябва да бъде забрана за спиране тока на хората за следващите 3 месеца, въвеждане на двустепенни тарифи на ел.енергията - чрез дневна и нощна цена. Изтегляне на средствата от бюджета, предвидени като енергийни помощи за есента на 2013 г., за пролетта на т.г. , за да могат хората да си платят сметките към енергодружествата. От КБ искат НС да разгледа и приеме промени в закона за енергетиката, позволяващи корекции повече от веднъж годишно на цената, както и да бъде наложен мораториум върху разпоредителни сделки с държавни и общински имоти по Черноморието и обекти от национално значение.

За да бъдат гарантирани честни избори, от БСП искат парламентът да гласува гаранции , които включват засилено присъствие на наблюдатели от ОССЕ и ПАСЕ. Сред стъпките е и включване на граждани, представители на НПО в "Информационно обслужване" /фирмата-преброител/ и едновременно с това незабавно отстраняване на председателя на Съвета на директорите на дружеството. Необходимо е, подчерта Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, и да се вземат мерки за осигуряване на нормална работа на болниците. Повече от седмица агонията на настоящото НС фокусира вниманието, констатират социалистите. Агония, според тях, започнала не с оставката на МС и с големия протест и гняв на хората по улиците в повече от 35 града на 17 февруари. Тя започна, обясни Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен от парламентарната трибуна, когато мнозинството се превърна в послушно оръдие на правителството, по-скоро на един човек от правителството. Хората ставаха все по-бедни през тези 4 години, мизерията заемаше отчайващи нива, но мнозинството режеше ленти, убеждаваше ни, че Европа се е прехласнала по българското финансово чудо. Законодателният конвейер бълваше продукция, лошото й качество не притесняваше управляващите, разминаванията между очакванията на хората и реалността ставаше все по-голяма, в същото време все по-голямо ставаше самодоволството на ГЕРБ, продължи да изрежда "левият" депутат.

Нищо от това, което искаха протестиращите, не пробиваше плътните стени на пленарната зала, а предупрежденията на опозицията за настъпващата социална, политическа и икономическа криза не смущаваше депутатите от мнозинството - до 19 февруари, когато протестите бяха окървавени и ГЕРБ осъзнаха, че ще бъдат пометени, обобщи Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

В момента депутатите обсъждат на второ четене промени в закона за енергийната ефективност.

Последвайте канала на

БТА
1881 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
???

2013.03.13 | 01:02

17
ВЯРНО Е ! ПО ВАШЕ ВРЕМЕ НЕ СЕ РЕЖЕХА ЛЕНТИЧКИ ,ЗАЩОТО НИЩО НЕ СЕ СТРОЕШЕ ,САМО СЕ КРАДЕШЕ ! А мизерията си беше пак същата ,че даже и по-голяма.

2013.03.13 | 01:02

16
А пък вие отдавна ни отрязахте главите!
Един от вас

2013.03.13 | 01:01

15
Тия ПОДЛИ МОШЕННИЦИ няма ли да спрат с манипулациите?!
"?"

2013.03.13 | 01:01

14
МРЪСНИ КОМУНИСТИ!!! Крадоха ,крадоха и отново искат да крадат. Повечето трябваше вече да гният в затвора начело с Станишев , Овчаров и т.н.!!!!

2013.03.13 | 00:56

4
Тя Ванга си го е казала, че ще има много политици в затвора, заради корупция. Аз викам, ако се окаже права и да пообесим някой за назидание. Не, че ще променим нещо, ама на хората им трябва зрелище

2013.03.13 | 01:01

13
Другарят от БСП да обясни има ли участие на руснаците в уличните безобразия, на които от БСП потриват ръце. Другарят да каже, какво е имал пред вид другарят Станишев, когато каза, че има и не-демократични начини да се свали правителството. Смята ли другарят, че ночерът "не знам" ще мине, когато Станишев се прави на изненадан от събитията? Другарят да каже българин ли е и защо се поставя в услуга на чужда държава. Другарят да каже как се наричат такива хора и какво обикновено се прави с тях. Другарат да очаква нещо подобно на втората фаза от спонтанните протести, когато посоката на лумпените бъде овладяна и променена на 180 градуса. Ако това му се случи, Другарят да не се сърди. Каквото повикало - таково отговорило. Не бива да се пали огънв суха гора. БСП го направиха. Да чакат отговора. Съветваме Другаря да си извади спешно руска виза и да я има за всеки случай! Много вероятно е да му потрябва. Да се погрижи и за банковите си авоари и да ги прехвърли в Швейцария своевременно. Да не изпадне в цайт нот.

2013.03.13 | 01:00

12
Рязането на лентички не е в стила на БСП. Те не са по публичните акчии. Действат на тъмно, тайно и зад гърба. Евентуално в мазетата на ДС. Така че правилно се разграничават от рязането на лентички. Друг е въпросът, че за награбеното от тях, лентички не са нужни. Публичност - още по-малко. Освен това лентичките са свързани със строителство, а БСП не е по строителството, а по усвояване на построеното. От народа, ръководен от бащите им. С упорит социалистически труд. Всички ви знаем каква стока сте и никакъв популизъм, нито задкулисни подлости ще ви помогнат. СДСто измина пътя до край. Сега на ред сте вие. Успех.
ndaaa

2013.03.13 | 01:00

11
Любовника на Мая червеното кречетало се е изказало!!Ми така де ..както се пееше в една песен..и знаметоо..червенотооо!!Ааа не..сега не я пеят тая песен!!!Сега е лява ръка ..десен джоб!!Ооппсс саа...само за назе сии!!
iskren

2013.03.13 | 00:59

10
всяка отрязана лентичка доказва ,че работата е свършена
ALI

2013.03.13 | 00:59

9
ЩЕ ИМА ЛИ ЗАМЕНКИ НА ГОРИ ЗА ПАРЦЕЛИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО, ЩЕ ИМА ЛИ СЪД ЗА БКП=БСПдс

2013.03.13 | 00:59

8
tochno tazi mizeria e dokaraxte vie van sad linch marshi boklyci shaika izmenici prevratadjii prestapnici.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини