Перник с персонални писма до пострадалите от земетресението

  • 26 февруари 2013 12:02

  • 1110
  • 0
Перник с персонални писма до пострадалите от земетресението
©

До всеки, пуснал молба за обезщетение за преодоляване последиците от земетресението от 22 май 2012 г. в община Перник, ще бъде изпратено персонално известие вкъщи. В писмото ще има информация за решението на Междуведомствената комисия и указания за действията, които трябва да предприеме, обяви кметът на града Росица Янакиева, цитирана от БТА.

Съгласно Решение номер 1 от 11 февруари на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане 2933 домакинства са получили помощ, а на 4403 домакинства тя е отказана.

Хората, които са взели възстановителна помощ, трябва да попълнят приложена към документите декларация, както и да представят удостоверение за открита банкова сметка, на която да бъдат преведени парите. Янакиева очаква до десет дни средствата да бъдат преведени от Министерството на финансите на Община Перник. Ние директно ще прехвърлим парите на хората, за да започнат възстановяване на домовете си, уточни Янакиева.

Получилите възстановителна помощ до края на 2013 г. трябва да подадат декларация в Община Перник. Към нея трябва да приложат копие от документ или фактура за изразходваните средства, защото за всеки обект има отделно досие. То се пази десет години и подлежи на проверка дали действително парите са използвани по предназначение, посочи Янакиева.

Хората, които не са доволни от размера на полученото обезщетение и на които е отказано такова, могат да го обжалват в 14-дневен срок чрез Междуведомствената комисия до Върховния административен съд, поясни още Янакиева.

Последвайте канала на

1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини