"Оскар" за най-добър филм получи "Арго" (снимки)

  • 25 февруари 2013 07:15

  • 4933
  • 5
"Оскар" за най-добър филм получи "Арго" (снимки)
© Getty Images

"Оскар" за най-добър филм получи "Арго" на Бен Афлек. Наградата от Белия дом обяви първата дама на САЩ Мишел Обама,  съобщиха световните агенции. В категорията за най-добър филм бяха номинирани още "Любов", "Зверовете от дивия Юг", "Джанго без окови", "Клетниците", "Животът на Пи", "Линкълн", "Наръчник на оптимиста" и "Враг номер едно".

Даниъл Дей-Луис спечели "Оскар" за най-добър актьор за великолепно пресъздадения образ на 16-ия американски президент във филма "Линкълн". Той стана първият актьор - трикратен носител на "Оскар" за главна мъжка роля в историята на киното, съобщи Oscar.cоm. Дей-Луис е и двукратен носител на  "Златен глобус". Отличието му връчи Мерил Стрийп.

Останалите номинирани за "Оскар" в категорията най-добър актьор освен 55-годишния британец бяха Хю Джакман за "Клетниците", Брадли Купър за "Наръчник на оптимиста", Хоакин Финикс за "Учителят" и Дензъл Уошингтън за "Полет".

В сезона на наградите, предхождащи "Оскар"-ите, Дей-Луис получи отличието на Гилдията на филмовите актьори, наградата "Изборът на критиците", отличието на Нюйоркските филмови критици, БАФТА, "Златен глобус".

Дженифър Лорънс беше отличена с "Оскар" за най-добра актриса за ролята на Тифани в "Наръчник на оптимиста". Отличието й връчи Жан Дьожарден, съобщиха световните агенции.

В категорията бяха номинирани още Джесика Частейн за "Враг номер едно", Еманюел Рива за "Любов", Кувензане Уолис за "Зверовете от дивия Юг" и Наоми Уотс за "Невъзможното".

Последвайте канала на

БТА
4933 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.03.12 | 12:51

5
Съгласен съм напълно с номер 2. Американците просто се подиграват със страните от Близкия Изток! Да направиш филм за това, как отиваш в чужда страна без да ти е направила нещо и провеждаш операций чрез ЦРУ, а ти си и откраднал петролните залежи и си сменил правителството и си внедрени агенти, и да убиваш протестиращите и граждани( за това,че си защитават държавата!)... е просто върховно поробителство и унищожаване на народа им! Толкова ме хвана яд, като чух, че ще печели Оскар тоя филм! Сега и за Бен Ладен има такъв филм. Умирай трудно, пък ще действа при големия и "конкурент" Русия и ще се подиграва и с тази голяма държава( винаги в американските филми, руснаците са най-глупавите и най големия враг)! В скоро време ще има инвазия в С. Корея, и искрено се надявам Китай и Русия да се намесят по някъв начин. Най-големия терорист в света е САЩ и вече не и пука от никоя друга държава. Заробява света постепенно! НАТО, ЕС, всичко е една пародия, под командването на САЩ. Страна с 200г. история и народ от мелези и всякакви кръстоски, без кръв, ни върти на малкия си пръст!
пропаганда

2013.03.12 | 12:50

4
По-точно от коментар номер 2 едва ли може да се каже.А и не случайно "първата дама" го е обявила директно от белия дом.

2013.03.12 | 12:50

3
някой замисли ли се защо този филм наречен " Арго " бе пуснат по кината точно в този период от време в който в близкия изток наред е Иран след всички афганистански неща,иракски,либийски?Защо точно сега стана толкова " популярен" точно когато държавата Иран е една от последните държави от гореспоменатите. Ако действието на този филм се развива десетки години назад, защо точно сега се направи филм за това?Ще ви отговоря на това:защото е нужна пропагандата сред цивилните и слабо мислещите хора!
A?

2013.02.25 | 10:09

2
На кой му пука за оскарите -вижте какво е положението на улицата. Бал съм ги, а и го няма в замундата. :)

2013.02.25 | 10:08

1
Achtung! Juden

Добави коментар

Водещи новини