Плевнелиев: Изборите ще бъдат края на април - средата на май

  • 22 февруари 2013 17:15

  • 3920
  • 19
Плевнелиев: Изборите ще бъдат края на април - средата на май
© Булфото

С представителите на всички парламентарни групи проведохме открит и конструктивен диалог. Вървим към съставяне на служебно правителство. Това каза на извънредна пресконференция президентът на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Ще бъде трудно и почти невъзможно да има консенсус, така че вървим наистина към края на 41 - то Народно събрание", поясни държавният глава.

В понеделник ще бъде даден мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ, после БСП и след това на ДПС.

"Възможните дати за провеждане на следващи избори са от края на април до средата на май", заяви президентът. Той уточни, че фиксирането на следващата дата за избори ще бъде плод на много труд и поясни, че ще има още срещи в Президентството. 

"Разбира се, дейността на НС ще продължи до изтичане на неговия мандат. Вероятно към края на следващата седмица ще бъдат предприети някои много важни мерки и действия, включително и законодателни, за да може да се приемат някои важни законопроекти. Такива са Законът за енергетика, така че да се създадат условия за коригиране на цените на тока, Законът за енергийната ефективност и  Законът е за мораториум в Черноморския регион", заяви Плевнелиев.

"Пълен консенсус има, че служебното правителство трябва да гарантира спазването на разпоредбите в новия Изборен кодекс.Ще бъде поканена разширена мисия на ОССЕ и ПАСЕ, които могат да дадат допълнителна легитимност на гражданите. Сегашното Народно събрание ще трябва да работи за подготовка и евентуален старт на работата на служебното правителство, за да гарантираме спокойствие и работещи институции.Служебното правителство ще посочи своите приоритети, то ще бъде много ясно фокусирано върху провеждането на изборите, гарантиране на тяхната прозрачност и честност, най-важната задача ще бъде овладяването на кризата във всичките й аспекти. Други важни задачи за служебното правителство са - пълно гарантиране на финансовата стабилност, работа по приходната част на бюджета, европейските фондове, каза Плевнелиев.
"Това правителство трябва да бъде професионално, да бъде експертно, да гарантира, че ще работи за стабилност и доверие", заяви Плевнелиев.
"Провеждане на Велико Народно събрание - трябва да бъде подготвено добре и внимателно, около това се обединихме", каза още държавният глава.

"Всички партии осъзнават, че са необходими промени за въвеждането на ефективни механизми за граждански контрол. Хората искат промяна. Техният глас трябва да бъде чут. Партиите трябва да се адаптират към новата реалност", заяви президентът.

"Институциите ще продължат да работят нормално. Финансовата стабилност на държавата ще бъде гарантирана. Ще работя максимално бързо за да преодолеем тази политическа криза", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното

"Днес демократичното общество в България е под светлината на прожекторите и аз се надявам, че всички ще се съобразим с това", добави държавният глава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3920 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
bezrabotni

2013.02.22 | 21:29

19
Кви избори бе боклуци, работа нямаме с какво да плащаме сметки, деца имаме. Те пак ще ми хар4ат пари за избори, гнъсни свине народа му се повръща от вас, махайте се, бог да ви накаже.
Граф Монте Кристо

2013.02.22 | 21:29

18
Росен Плевнелиев-щатен комсомолски секретар на Благоевградски окръг до 1989,натрупал пари от далаверите на неговата си партия-БКП,издигнат от нея до тия шеметни за него висини-притежаващ дялове от ТЕЦ- Марица Изток 1,3,това са скъпите централи,участвуващи в микса на високите цени на тока,има участие в усвояването на парите от енергийната ефективност,иначе е помак от община Гърмен запазил си смененото име ,това е трик не виждате ли ,че трудно произнася думите на български,когато говори,тогава е много напрегнат ,за да не започне да ни плещи на турски.Целта е да се скрие ограбените пари от бюджета-това са нашите пари,резерва е с 1млрд,лв.,под санитарният минимум,което застрашава Валутния борд и може да ни хвърли в хиперинфлация.Президента е марионетка в ръцете на Мафията,типиче Плужек,алчен помак,национален предател,свързан с КДС службите от преди 1989,разберете това са трикове на Борисов,който сега има за цел да го забравиме и той да се измъкне сух от наркодалаверите,контрабандата на цигари и убийствата в подземния свят.Сега неговия живот е в ръцете на неговите господари!

2013.02.22 | 21:28

17
Господин Плевнелиев има много човечен вид и излъчвание, а и вдъхва много надежда в хората. Жалко, че останалите депутати няма да му дадат думата. Ако човек като него поеме държавата ще влезем в релси. Но такива като доган, сидеров, борисов, станишев и тем подобни няма да го допуснат. Надеждата умира последна. И въпреки ежедневните караници между самите хора и/или депутати се надявам, че ще се случи чудо и ще заживеем един нормален живот.
Гаврош

2013.02.22 | 21:17

13
То и Юда е бил човечен на външен вид,ама виж как е предал Исус Христос,не съди за хората по вида ,ами по делата,по делата ще ги познаете,така е по Светото писание,но той не е християнин,помак е човека ,когото вие защищавате,а те са клали на Батак,Брацигово,Перущица-това трябва да видите,чели ли сте Записките на Захари Стоянов-там е истината!
Бай Иван

2013.02.22 | 21:28

16
Сега оставяме парламента да си работи...забрана за паркиране там...забрана за протести пред него и нека има мир...ето свободията до какво доведе...протест ли??? Бой и милиция и няма ни гък ни мък и държавата ще цъфти...затова пак ще сме на изборите май месец и тази държава само ние ще оправим...на прост народ пръчка му трябва, а не свобода...само БСП
ЛЕШ

2013.02.22 | 21:28

15
НА ВСЕКИ КОМУНИСТ МУ ТРЯБВА КУРШУМ В ЧЕЛОТО
ще гласувам за БСП

2013.02.22 | 21:17

14
да защото никой не ги спря и владеят икономиката вече 80-90 години, защото всеки, който е навътре с тях е станал богаташ, защото се покриват яко и защото народа е прост и жалък и не се оправя вече толкова години...само БСП и народа да го......д-а

2013.02.22 | 21:16

11
haide boiko-na sledva6tite izbori vzemi palno mnozinstvo-ubiii vzi4ki drugi mrasnici samo palno mnozinstvo za bate boiko-glasuvaite horaaaa samo za bate boiko
Ivan Ludia

2013.02.22 | 21:17

12
ako dawa pak po 50 leva

2013.02.22 | 21:16

9
Волен Сидеров е най- достойният и почтен политик в България! ФАКТ! Ето я мафиотската групичка - На разговорите при държавния глава присъстват ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция.Отсъстват представителите на „Атака”. Днес се доказа че във България има само един политик който не е предател- Волен Сидеров! За пореден път, едно голямо БРАВО на г-н Сидеров за изказнането му: "Ако тези консултации от край до край, не само началото, се проведат пред всички камери и в тях участват излъчени от протестиращите комитети хора, то тогава бихме участвали." Само Сидеров говори смислено и защитава интересите на народа! Всички други са неадекватни- продали са се и говорят замазано-понеже играят двойна игра.Волен Сидеров е най- достойният и почтен политик в България! ФАКТ!

2013.02.22 | 21:16

10
Нека дадем шанс на Атака!
Sofianec

2013.02.22 | 21:16

8
Az iskam da blagoarq na bat boiko.Nikoga ne bqh vijdal tolkova praseta i traktori na edno mqsto shtoto nqmam selo, blagodarq ti bate BOiko!
selqnin

2013.02.22 | 20:37

7
Как не си виждал я се съвземи!!!!!! Помисли и ми кажи колко СВИНЕ има в парламента, нали ние ги храним бе 4овек!
drislio

2013.02.22 | 20:37

6
drislioooo

2013.02.22 | 20:36

1
ха ха ха това е много смешно!
ая

2013.02.22 | 20:36

2
Тука само комуняги ли сте ?Дерзайте Бойко е единствения премиер,който народа го обича и скандира името му.

2013.02.22 | 20:36

5
шматка няма ли да спрете да пишете глупости

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини