В неделя национален протест за Велико народно събрание

  • 20 февруари 2013 13:02

  • 17841
  • 71
В неделя национален протест за Велико народно събрание
© булфото

Протестиращи настояват за свикване на Велико народно събрание, смяна на политическата система и прекратяване на този партиен модел. Това заявиха на пресконференция в БТА организатори на масовите прояви на недоволство в няколко града в страната.

Ако премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е истински мъж, ще свика Велико народно събрание - това е най-полезният ход, който може да направи преди да се оттегли, заяви Ангел Славчев - един от инициаторите на протестите в София. По думите му Борисов е постъпил арогантно, защото така само затвърждава монополните практики. Всички наши искания за решаването на енергийните проблеми в момента са в задънена улица заради създалата се ситуация със заявката за оставка на правителството, заяви той.

Друг от организаторите на протестите в столицата - Дончо Дудев посочи, че настояват за смяна на политическата система. Това, което се случи в България през последните 23 години, определено не е желаната от нас ситуация, заяви той. По думите му партийният модел на управление се е провалил с гръм и трясък. Той изброи проблемните според него сектори в страната - монополи, неработещи съдебна система, здравеопазване, образование, ниски доходи, липса на свобода на медиите. Дудев обясни, че исканията им са за мажоритарен вот и гражданите да имат право да отзовават депутати, за които смятат, че не вършат работата си. Друго искане е 50 процента участие на
гражданите във всички регулаторни органи на държавата. "Ние не сме политици, искаме гражданинът да диктува собствените си права", заяви Дудев.

Той обясни, че първоначално протестите са започнали срещу монополите, но са прераснали към масово недоволство. Дадохме една седмица на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, но той остави проблемите ни на масата без решение, заяви Дудев. Той посочи, че никой не е делегирал вчерашния представител в МС като лице на протестиращите. Това беше едно фиаско, един куклен театър, коментира Дончо Дудев. Той и останалите участници в пресконференцията са категорични, че в неделя масовите протести ще продължат в цяла България. Относно сблъсъците вчера в София между протестиращи и полицаи, те заявиха, че това е платена провокация и се обявиха за мирни протести като тези във Варна. В тази връзка призоваха тази вечер в 18.30 ч. всеки да отиде на Орлов мост и да остави цвете. От пенсионерски организации заявиха, че се присъединят към протестите.

Последвайте канала на

БТА
17841 71

Свързани новини

Коментари 71

Добави коментар
Кирил Васев

2015.04.22 | 14:32

71
Може всичко щом го искаме ние /Народа на Републиката/.В последните дни само обясняват как не могло щото ,разни муфлони по телевизиите такива ги плещтят,понеже сме били правова държава.Бе тия луди ли са бе,щом искаме национализация на ЕРП ,ще стане и това е ,щом искаме нова политическа система и конституция ,ще стане и това е !Ние сме Главата на тая Държава ,щом искаме ще я променим ! И каква правова държава сме ,щом тези ,които го казват са паразити и ни цицат от телото ! И тва не е всичко

2015.04.22 | 14:32

70
велико народно събрание, но да си остане народно, а не като сегашното-уж, народно, но е партийно събрание-парламент. и депутатите да са народни представители, а не като сега-партийни представители

2015.04.22 | 14:31

69
Няма смисъл да се делим на червени, сини или розови.Те точно това искат.Няма ГЕРБ,Няма БСП или ДПС както и Атака.Да изметем всички тия помияри които са приели че да си депутат е професия.Нека да има велико народно събрание и да се смени изборният кодекс.Нека гласуването да стане задължително за да не може партии от рода на ДПС и АТАКА да си правят игричките и процентът за влизане в парламента да падне до 2,5% или по малък защото много партии за които народа гласува и на които ако се събере процента им е по голям от тези които са сега не можаха да влязат.Депутатите да са най много 160 на брой а не като сега 240.За какво ни са на тази малка страна 240 храненика или търтея.Нека да им се намалят субсидиите на партиите от държавата за да не могат да ползват парите за купуване на изборите.Има да се направят толкова много неща но нов бардак със стари к*рви не става!!!ЗАТОВА ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!!
бсп идва и ние че се напиеме от кеф

2013.07.07 | 16:04

68
Евала батко Серго едно време сите собственици у затворо или на бесилката и сичко стана национално са даваите пак така и сите дека имат нешто цех нешто фабрика ни я дайте на нас да се оправиме и ние малко от малко па нека целио народ рипнеме и гласуваме са само за цръвената булетина па нека ни еарно колко ракии че изпием за вас еееееееееее некоя булка на некой бизнесмен мое да обарнеме сашто оти убави времена бея 1944 наште братя си одея каде си сакат и си правея шо си сакат айде пак опаааааа дай ракията Коце

2013.02.22 | 20:39

56
В КОНСТИТУЦИЯТА НЕ Е ПРЕДВИДЕНО СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЗАРАДИ УЛИЧНИ РАЗМИРИЦИ. ТОВА Е! ПРОЧЕТЕТЕ Я. ВИЕ НЕ Я ПОЗНАВАТЕ.
справедливият

2013.07.07 | 15:33

67
В сайта на Канал 1 има със сигурноствидеозаписи на парламентарни събрания. Искам да ги прегледаш добре и да преброиш колко пъти за тези 23 години депутатите погазиха същата тази конституция, за която хленчиш. Аз лично съм убеден, че ще се затрудниш, защото и аз не знам толкова голямо число, което да опише този брой. Аз съм за велико народно събрание и мажоритарни избори за депутати. Доган, Станишев, Емел Етем, Костов и всички изедници - вън!

2013.06.15 | 10:13

64
А може ли да се свика за промяна на конституцията с цел намаляване броя на депутатите .Инай-добре е промяна на правилника на НС.
Велика България

2013.06.15 | 10:12

63
Гн.компетентен,мислиш ли че народа го интересува твоята конституция,явно и ти си един от маимуните които окрадохте народа бъгарски,играта ви приключи,и си нагъл да си позволяваш да пишеш тук и да обиждаш хората,как смееш,съветвам те да напуснеш страната,защото в неделя ще има изчистване...... на всичката зган като теб.
ПРОТЕСТИРАЩ ОТ УЛИЦАТА

2013.07.07 | 15:33

66
5-ТЕ ТОЧКИ НА ПРОТЕСТИРАЩИЯ 1.СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА 2.МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА 3.НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ 240 НА 120 4.ОГРАНИЧЕНИЕ ДО 2 МАНДАТА НА ДЕПУТАТ 5.ПРЯКО ИЗБИРАНЕ ОТ НАРОДА НА СЪДЕБНА ВЛАСТ.
vaduc

2013.02.23 | 19:31

62
Присъединявам се! Много точни искания! Бих добавил и отзоваване на избраниците, които не се справят със задълженията си.
Боздуган

2013.07.07 | 15:31

65
Много лош материал ,много лош!!!Ти го е*еш то ти се радва.Защо към това правителство нямаше 100 дни толеранс.Какво не ви стана ясно?Как ви баламосват и ограбват тройната коалиция начело с бившия финансист от миналата тройка.Сега теглиха 1 милиард лева и се оправдават че ще го ползват за разплащане на ДДС с бизнеса .Колко мислите от този милиард ще види бял сят.Предстои им да теглят още 1 милиард.Добре ще си оправят партийните каси и после може да дадат оставка.Точно затова се бавят с оставката.Ако си мислите че е лъжа те вече го направиха веднъж в предишното си управление с този министър който беше финансист и парите минаха през него.Как се харчат за 2 месеца на края на мандата 3 милиарда а?Най лошото е че пак ще останат ненаказани защото в момента си подготвят свои хора на всякъде.Този път може и да не им се наложи да си гласуват закон за амнистия.Правителството било експертно. Друг път експертно.Правителството е такова каквото те искат да бъде за да си направят далаверата и после ни лук яли ни мирисали.Кой ще е глупака който ще се наеме да им оправя пак кашите.Никой няма да дойде ще си сърбаме попарата сами защото сами сме си я надробили.
666

2013.02.23 | 13:08

61
Давай ,народе.Може да си прост,но най - накрая прозря една истина - не ти трябват нито Тиквата,нито комуниста станичев,нито еничара доган а още по - малко шизофреника Сидеров.Време е да се направи едно подранило пролетно почистване.

2013.02.23 | 13:08

60
Никой от протестиращите не е в подкрепа на бсп или която и да е партия. Отворете си очите хора! Законите в тази държава се правят да обслужват корпорациите, а не хората. Системата трябва да се смени, не просто една партия да смени друга.

2013.02.22 | 20:49

57
Незабавна национализация на Е.Р.П.та та.Който ги е продал той ЛИЧНО да плаща неустойки.Всяка приватизационна сделка трябва да се реши с национален РЕФЕРЕНДУМ.Свикване на ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.Сваляне на ВСЯКАКВИ ИМУНИТЕТИ.СЪД ЗА ПРОДАЛИТЕ БЪЛГАРИЯ И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО НА ДЕПУТАТИ,СЪДИИ,ПРОКУРОРИ,МИТНИЧАРИ ит.н.

2013.02.23 | 13:07

59
Ако наистина правителствата искат да има справедливост и ако закона не разрешава да се махнат ЕРП-тата нека тогава да се увеличат от 3 ЕРП-та на 30 и да може всеки да избира кой да му е доставчика.

Добави коментар

Водещи новини