И Каварна въстана

  • 19 февруари 2013 18:44

  • 3091
  • 1
И Каварна въстана
©

Млади хора застанаха начело на първия протест в Каварна срещу монополите на електроразпределителните дружества и високите цени на тока.

Между 1500 и 2000 души се събраха тази вечер на пешеходната зона на града и с песни, лозунги и скандирания изразиха недоволството си от високите такси, които съпровождат сметките им за електроенергия.

Искаме да се разбере, че и хората в Каварна са солидарни с протестиращите от страната, че ги подкрепяме в исканията им, каза пред репортер на БТА Виктория Колева от инициативния комитет на протестиращите. Тя благодари на съгражданите си за демонстрираната от тях непримиримост и ги прикани в неделя да излязат отново на площада.

Протестиращото множество се спря за кратко пред пункта за плащане на електроенергия на "Енерго - про" със скандирания "Искаме промяна!" и продължи по улиците на града. Дефилиращите бяха съпровождани от униформени и цивилни полицаи, които се намесиха само при опита им да тръгнат по международния път Дуранкулак - Варна, но след минута бяха отклонени и не се стигна до неговата блокада.

Последвайте канала на

3091 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мими

2013.02.21 | 16:30

1
Бреййййй.. как така каварненци да излязат на протест ..нямам думи ..Цонко как така е разрешил да плюят партията му .

Добави коментар

Водещи новини