На 4 март тръгва делото срещу експолицая, убил барманката Мария

  • 13 февруари 2013 19:08

  • 1725
  • 0
На 4 март тръгва делото срещу експолицая, убил барманката Мария
© Булфото

Делото срещу бившия полицай Михаил Менашки, който намушка с нож 7 пъти барманката Мария Златанова от комплекс "Гларус" в Слънчев бряг, започва на 4 март в Бургаския окръжен съд при съдия Петя Георгиева, съобщиха от пресцентъра на съда.

Заседания има насрочени и за 5-ти и 6-ти март, въпреки че се очаква процесът да премине по съкратената процедура.
Законът предвижда два варианта на съкратен процес, при единия не е необходимо условие обвиняемият да признава вината си, страните постигат съгласие част от свидетелите и вещите лица да не бъдат разпитвани в съдебна зала. Другият включва приемане на всички обстоятелства от обвинителният акт, което пък носи редукция на присъдата с 1/3.

В края на 2012 г. стана ясно, че Менашки е направил частични самопризнания за убийството. Тогава за първи път се е съгласил да даде обяснения по случая. Казал, че намушкал Мария случайно. Раните по тялото на младата жена обаче са 7.

По време на заседанията за определяне на мярката му за неотклонение - веднага след ареста му и по-късно, в началото на ноември, Менашки бе категоричен, че няма нищо общо с престъплението. Тогава той поиска да бъде освободен, за да бъде до приятелката си Маргарита, за която каза, че направила опит да посегне на живота си.

Според запознати със случая убийството на Мария е своеобразен "подарък" за рождения ден на Маргарита, която имала конфликт в атрактивната брюнетка. Първоначалната версия за интимни отношения между убиец и жертва не се потвърди.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1725 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини