Транспортират спешно в "Пирогов" трима от пияната компания тийнейджъри

  • 12 февруари 2013 14:19

  • 1277
  • 0
Транспортират спешно в "Пирогов" трима от пияната компания тийнейджъри
©

Три линейки тръгнаха от болницата в Благоевград с три от натровените тийнейджъри от село Падеш. По спешност те се транспортират за токсикологията в „Пирогов", съобщи "Струма".

18-годишната Дани А. остава в реанимацията на благоевградската болница заради тежкото й състояние, което не позволява тя да бъде транспортирана. Тя е в дълбока кома, всички институции са вдигнати на крак заради тежкия случай.

По първоначална информация групата от петима тийнейджъри се събрали в неделя вечерта в дома на Даяна, която намерила в мазето бутилка с алкохол и решила да почерпи компанията. Според медиците, в бутилката алкохолът е бил метилов, или така известният първак, който е с много високи градуси, близо 80, и силно токсичен. Най-вероятно младежите са разреждали алкохола, но отровата е причинила силна интоксикация на младите организми. Обикновено действието на метиловия алкохол се проявява след 24 часа и действа силно токсично като при отравяне с гъби, причинява и смърт.

В най-тежко състояние, в дълбока кома и полиорганна недостатъчност, нарушена функция на бъбреци, черен дроб, мозък и други жизненоважни органи е 18-годишната Дани А., която бе приета първа в реанимация. На натровеното момиче се провежда хемодиализно лечение за овладяване на тежката интоксикация. Лекарите от реанимация се борят за живота й, предвид тежкото й състояние не може да се транспортира.

В критично състояние са и 16-годишният Кристиян Ч., 18-годишният Милен Л. и 20 - годишният Мони Хр.. Заминалите три линейки с трима от натровените са под наблюдението на анестезиолога д-р Сашо Караджов и спешния лекар д-р Димитър Кръстев и д-р Анатоли Тачов от ЦСМП - Благоевград, които придружиха тийнейджърите за клиника по токсикология в столичния институт „Пирогов".

На място в болницата разследват служители от Областна дирекция на МВР - Благоевград, една от пристигналите пред болницата майки категорично отказа да разкаже за случилото и забрани на присъстващите приятели на натровените да коментират инцидента.

Едно от децата по пътя за "Пирогов" се е влошило, наложило се да бъде интубирано. Още едно натровено дете от Разлог, което е било с компанията от Падеш, се чака всеки момент да бъде докарано в реанимацията в Благоевград, с което натровените стават 6.

Междувременно се разбра, че за София е транспортирана и 20 -годишната Даяна К., момичето, в чиито дом е бил купонът и е объркала шишетата с ракия.

Директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Красимир Михайлов съобщи, че по спешност е извикан национален консултант по токсикология заради останалото в местната болница момиче в най-тежко състояние.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1277 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини