Британски министър: Не бива да допуснем имигранти да злоупотребяват със социални помощи

  • 11 февруари 2013 21:49

  • 1443
  • 3
Британски министър: Не бива да допуснем имигранти да злоупотребяват със социални помощи
©

Обединеното кралство не бива да допуска имигранти да могат лесно да измъкват пари от държавата. Това важи и за тези, които  в бъдеще ще поискат да дойдат от Румъния и България, заяви британският министър Марк Харпър, цитиран от Би Би Си.

Обединеното кралство трябва "да предложи това, което е длъжно" според договора за ЕС като социални помощи, но "не и  повече", каза Харпър в Камарата на общините. Министърът по въпросите на имиграцията посочи, че няма как да се дадат точни  прогнози за броя на хората, които биха пристигнат във Великобритания от Румъния и България след изтичането на  ограниченията в края на тази година.

На заседание на парламента, на което бяха задавани въпроси на представители на вътрешното министерство, редица депутати  изразиха безпокойство как ще се отрази на икономиката и на обществото отпадането на ограниченията за българите и румънците  до британския трудов пазар. Министър Харпър отрече правителството да е обсъждало  публикуване на антиреклама, за да отблъсне евентуални имигранти, и добави, че хората "не бива да вярват на всичко, което четат във вестниците".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1443 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.12 | 13:38

3
ТОЕСТ ДРУГИТЕ МОГАТ ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ? БРИТАНСКИ ТЪПАК.
best joe

2013.02.12 | 13:38

2
izwinete ,no koga 6te priznaete ravenstwoto na wsichkite grazhdani ot EC. Mnogo principen v.s -nali taka?

2013.02.12 | 13:38

1
Те че ви оправат циганите.

Добави коментар

Водещи новини