Експлозия разтърси тази сутрин град Гао в Мали

  • 11 февруари 2013 11:30

  • 1059
  • 1
Експлозия разтърси тази сутрин град Гао в Мали
©

Нова експлозия избухна тази сутрин в град Гао в Мали, на 1200 км от столицата Бамако, който бе превзет от части на правителствената армия, подпомогнати от френски военен контингент, предаде АФП.

Агенцията опроверга първоначалните съобщения за самоубийствен атентат и уточни, че френски самолети са бомбардирали укрепени позиции на малийските бунтовници в северната част на града. Няма данни за убити и ранени. В събота и в неделя в града станаха два самоубийствени атентата, които се разминаха без други жертви освен извършителите. При единия от опитите за атентат нападателят бил облечен в униформа на малийската жандармерия. И двете бомбени нападения през последните два-три дни бяха насочени срещу военни контролно-пропускателни пунктове, което принуди армията да вземе допълнителни мерки за сигурност, посочва агенцията.

Отговорност за атентатите поеха екстремистките групировки, които бяха прогонени от града и принудени да се укриват в разположен на няколко километра от града планински район. Последната укрепена позиция на екстремистите в центъра на Гао бе ликвидирана тази нощ. В момента в града цари относително спокойствие след ожесточени престрелки в края на миналата седмица, в които участваха френски военни и части от други африкански държави, предаде ДПА.

Последвайте канала на

БТА
1059 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
9

2013.02.12 | 23:57

1
тия ислямисти от месец насам не спряха да ги бомбандират и избиват и още има от тях ... потресен съм колко са много

Добави коментар

Водещи новини