Павел Поппандов: Директорът на Сатирата се фука със снимки с Бойко Борисов

  • 11 февруари 2013 08:54

  • 2447
  • 1
Павел Поппандов: Директорът на Сатирата се фука със снимки с Бойко Борисов
©

42 години аз мързелувам в театъра, безропотно зрителите ме носиха за участието ми във стотина филма, повече от 30 театрални постановки. Това заяви пред БТВ Павел Поппандов, който беше прогонен от Сатиричния театър от директора Калин Сърменов.

За 2 часа аз изкарвам 600 лв, но постановката „Детектор на лъжата“, в която участвам носи приход от 10 000 лв и се слага веднъж в афиша независимо, че се играе вече 7 години. Сега обаче Калин Сърменов хем иска да я запази в афиша, хем да играем само за хонорари, каза Поппандов. Установих, че съм и глупак, защото подадох молба за пенсиониране и сега ще получавам 250 лв., вместо 600 лв. Театърът не е държавен цех за производство на ширпотреба. Постановката не е търговия, защото търговецът се опитва да пробута както добрата, така и лошата стока, каза Поппандов.

Не може в кабинета на директора да няма портрети на големи актьори, а да има три снимки на Калин Сърменов с премиера Бойко Борисов. Това не е случайно, защото Вежди Рашидов беше наречен карикатура, а след това трябваше да го назначи като директор, заяви Поппандов.  Ние нямаме директор, а изпълняващ длъжността, добави актьорът и обвини Сърменов, че се намесва и при режисьорите, за да не вземат определени актьори. След това той изтъква като аргумент, че не ме искат, не скри огорчението си Поппандов. Актьорът разкри, че Сатиричния театър е напуснал и Филип Трифонов, който вече е в Народния театър.

Последвайте канала на

Novini.bg
2447 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.11 | 01:49

1
Бог да прости "Сатирата". Амин.

Добави коментар

Водещи новини