Константин Пенчев: Сметките за ток са страшни

  • 11 февруари 2013 07:42

  • 1237
  • 0
Константин Пенчев: Сметките за ток са страшни
©

Обясненията на електроразпределителните дружества са несериозни. Протестите са очаквани, каза в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия омбудсманът Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Той припомни, че винаги е апелирал да се разяснят на хората как се изчисляват сметките за ток. За Пенчев е абсурдно обяснението на високите сметки с отпуските на инкасаторите. "Сметките винаги са били високи, но сега е нещо страшно", каза омбудсманът и допълни: "Държавата трябва да седне на масата и да обясни на хората подробно всичко, защото ние плащаме и ние трябва да знаем кое как се изчислява". Според него е пълно безобразие това, че всеки, който е недоволен от сметката си, трябва да подаде оплакване, за да му бъде проверена. Той е категоричен, че абсолютно всички сметки трябва да бъдат проверени.

Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет каза също, че е дискриминационно определени групи от хора да не получават сметките си за ток и да са принудени да ги проверяват в пощата.

Омбудсманът призна, че е чувал преди години, че някои политически сили са обещавали срещу глас за тях, цигани да не плащат тока си.

Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет отказа да коментира идеи на различни политически партии относно ЕРП - та.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини