Иван Костов: Законовите вратички за ДДС измамите не са от мандата ми като премиер

  • 08 февруари 2013 12:15

  • 1494
  • 2
Иван Костов: Законовите вратички за ДДС измамите не са от мандата ми като премиер
©

По време на парламентарния контрол лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - попита финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи какви мерки взема правителството за борба с ДДС измамите. Костов попита и за интервю на Дянков от януари, в което вицепремиерът казва, че  трябва да се бори и с наследени от Костов законови вратички за ДДС измами.

Министърът очерта мерките в няколко групи: контрол върху продажбите в търговските обекти чрез дистанционната връзка със системата на НАП при търговията с горива, зърнени храни и лекарства. През 2013 г. предстои свързване на фискалните устройства на транспортните фирми. Другата мярка е контрол върху движението на акцизните стоки чрез изграждане на електронна система, посочи Дянков. "Друга мярка е дерогация и обратно начисляване на ДДС за зърнени и технически култури. Обърнахме се с подобно искане към европейските ни партньори. Имаме положителен отговор от ЕК и вярвам, че до средата на тази година ще съществува и такава наредба. Последната мярка, по която работим, е въвеждането на данъчно дознание", заяви финансовият министър.

"Приветствам мерките. Не чух обаче отговор на въпроса за механизма за борба със уж създадените от мен вратички в закона. Законът, по който работите, е приет 2006 г. Преди това е имало друг закон, който е бил със сравнително по-строги механизми за контрол. Вашето правителство прави 10 промени на закона, голяма част от които са в правилната посока. Аз бях министър-председател до 2001 г. и едва ли бих могъл да бъда отговорен за настоящия закон. Желая ви да продължите борбата и да не се занимавате с дребно политиканстване", каза Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1494 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
коментар

2013.02.10 | 12:25

2
Защо по време на мандата всички договори станаха в полза на работодателя и той си прави каквото иска.
1

2013.02.10 | 12:25

1
По-точно по време на мандата на Иван Костов

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини