"Атака" иска извинение от британския посланик у нас

  • 07 февруари 2013 16:21

  • 1036
  • 5
"Атака" иска извинение от британския посланик у нас
©

"Атака" настоява в писмо до британския посланик у нас Джонатан Алън за извинение "заради расистката и дискриминационна политика, която Обединеното кралство води срещу гражданите на страната ни".

Това съобщава пресцентърът на партията. От седмици в Обединеното кралство се води арогантна, унизителна кампания срещу България и българите по повод предстоящото отпадане на ограниченията за достъп до трудовия пазар в ЕС за сънародниците ни, се казва в текста. Според националистите, за Великобритания не важат всички правила, заложени в законодателството на Евросъюза. Обединеното кралство, се посочва в съобщението, се е възползвало от правото на неучастие в правото на ЕС. Великобритания е подписала частично някои от договорите и споразуменията, на които се базира европейското законодателство.Но България е пълноправен член на ЕС и за всеки наш сънародник, важат правата, заложени в Хартата на основните права. През декември 2009 г. с влизането в сила на Договора от Лисабон на Хартата бе дадено задължително правно действие, еквивалентно на Договорите, пише лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Той заявява също, че ще отнесе въпроса и до ръководителя на представителството на Европейската комисия в България, както и до всички компетентни институции на национално и европейско ниво, които могат да вземат отношение по казуса. В декларация до представителството на ЕК от "Атака" настояват неговият ръководител да вземе отношение и да предприеме необходимите действия за санкциониране на Великобритания, "заради расистката и дискриминационна политика, която Обединеното кралство води срещу гражданите на Република България".

Последвайте канала на

БТА
1036 5

Коментари 5

Добави коментар

2013.05.22 | 01:13

5
БРАВО НА ВОЛЕН СИДЕРОВ !!!
Само Волен и АТАКА!

2013.02.12 | 18:24

4
Национализмът - това е АТАКА. АТАКА - това е Волен Сидеров. Няма друга алтернатива, затова ще го подкрепям винаги.

2013.02.12 | 18:24

3
Поне Волен се опитва да направи нещо и казва истината директно докато мутрите само мачкат народа срам и позор за продажниците Герб!

2013.02.09 | 12:14

2
GOLJMO BRAVO NA G-N SIDEROV! ZA MEN SAMO TOI E PATRIOT V TAJ BALGARIJ! VSI4KI DRUGI SA MAFIOTI! SAMO TOI SE DIGNA DA ZASTITAVA BALGARITE V ANGLIJ.. BRAVO!
Давай Волене!!!!!!!!!!!!!

2013.02.08 | 18:42

1
ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ ВОЛЕНЕ,НАРОДА Е С ТЕБ!!В АТАКА!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини