ВСС иска повече пари от Дянков (видео)

  • 05 февруари 2013 11:03

  • 927
  • 0
ВСС иска повече пари от Дянков (видео)
©

Висшият съдебен съвет е отправил официална покана за среща към министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи заради недостига на финансови средства за бюджета за 2013 година. Това каза на пресконференция представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова.

На пресконференцията Найденова отчете дейността на ВСС през изминалите два месеца (декември и януари). "До 22 февруари тече процедурата за разпределение на бюджета на съдебната власт за 2013 година. В рамките на същия срок ще бъде готов и отчетът за изпълнение на бюджета за 2012 г. В заложените средства за 2012 г. има преизпълнение. Заложените разходи са били изпълнени с незначително отклонение от 0.1% по неокончателни данни", посочи тя.

"Към министър Дянков е отправена официална покана за среща с Висшия съдебен съвет в удобно за него време. Очакваме отговор от страна на министъра на финансите. Поканата е изпратена на следващия ден след решението. Поканата е отправена и към други представители на Министерство на финансите. Недостигът на средства от 16 млн. лв. означава, че не биха достигнали средства за капиталови разходи, посочи Найденова. Очакваме среща с представители на Министерство на финансите, за да се разбере дали ще се запазят тези финансови средства или има вариант, при който при определени условия те могат да бъдат променени. Наистина имаше предложение за отнасяне на закона за бюджета към Конституционния съд, но въпросът не е обсъждан във ВСС", каза още Соня Найденова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини