Депутат: Великобритания се гаври с българите, а държавата ни мълчи

  • 05 февруари 2013 08:10

  • 1709
  • 4
Депутат: Великобритания се гаври с българите, а държавата ни мълчи
©

Скандалното по случая с кампанията срещу българите и румънците във Великобритания е мълчанието на политиците ни. Не може държава от ЕС да се гаври с българските граждани и българските политици да мълчат до един, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия независимият депутат Кирил Гумнеров.

"Расистката политика обаче не е патент на Великобритания. И Франция връщаше български роми, а държавата ни отново не реагира", добави той.

Депутатът от ГЕРБ Светлин Танчев каза, че няма нужда правителството да реагира по-остро, защото това не е официалната позиция на Великобритания, а на един евродепутат от маргинална политическа сила - Найджъл Фарадж.

"Вчера румънският премиер е посетил Брюксел и е говорил с Барозу по темата. Нашата реакция закъснява. Трябва да се работи на дипломатическия фронт, защото и други държави могат да подкрепят тази позиция. Не бива да наблюдаваме отстрани великодушно един такъв процес, защото той заплашва и устоите на ЕС. Великобритания е пълна с всякакви имигранти, но точно българите и румънците ги притесняват, което е малко странно. Трябва да се спазва европейският принцип за свободно движение на стоки и хора в рамките на Съюза и държавата ни трябва да заеме малко по-твърда позиция по казуса", заяви депутатът от БСП Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

"Британците са най-големите евроскептици в ЕС и там подобни приказки вървят. Кампанията на Фарадж има за цел да експлоатира страховете на британците и на тази база да бъде избран отново за член на Европейския парламент. Не бива да му отдаваме голямо значение, но не бива и да мълчим", посочи независимият депутат Емил Радев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1709 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.02.18 | 10:45

4
Значи ако ги оставят да завземат парковете и да просят и крадат, няма да са расисти, така ли?

2013.02.18 | 10:45

3
Че да не са длъжни да ги хрантутят!? Какво си мислите, че като изкарате расисткия аргумент ще мине номера? Да не са тъпи? Това не е обърнато срещу раси, а срещу търтейския начин на живот, който някои си мислят, че цял живот могат да водят!
zum

2013.02.05 | 18:05

1
tOCHNO TAKA.NEMA PO-MARZELIVI OT BALGARI V CHUJBINA.CHIGANITE MISLAT ,CHE E KATO U NAS-DA AMA NE! NEOBRAZOVANITE-SASHTO.MITAT ZA RABOTNIQ BALGARIN UMRQ S -KOMUNIZMA-AKO DOIDE NEGAR U NAS I ZAJIVEE KATO CIGANITE,KAKVO...........NIE RASISTI LI SME AKO GI NEISKAME.................
Dsn

2013.02.06 | 19:49

2
Neverojatni smeshki !!! I gospodina e deputat ?! no kakvo da se pravi - vseki narod si saslugava upravata.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини