Нови цени за паркиране в буферните паркинги на метрото

  • 01 февруари 2013 06:57

  • 708
  • 0
Нови цени за паркиране в буферните паркинги на метрото
©

От днес влизат в сила нови цени и условия за паркиране в трите буферни паркинга на столичното метро, съобщи БТА.

Притежателите на редовна персонализирана месечна, тримесечна, шестмесечна или годишна карта за всички линии на обществения транспорт ще могат да използват картата и за паркирането на един автомобил в паркингите - безплатно, в рамките на работното време на метрото. Всеки следващ час след края на работното време (0:00 ч.) ще се таксува по 0,50 лв. на час до началото на работното време (5:00 ч.).

Притежателите на друг тип абонаментни карти за обществения транспорт или на билети за метрото ще могат да паркират безплатно до два часа, а всеки следващ час ще е на цена от 0,50 лева. Цената за паркиране на буферен паркинг без ползването на услугата "Паркирай и пътувай със софийското метро" ще е 1,00 лев на час.

За да се ползват новите цени и услуги за паркиране, е необходимо всеки да представя билета за паркиране и превозния си документ в пунктовете за продажба на билети в метростанцията. В зависимост от вида на картата пътникът ще получава и бонусите за престоя на автомобила му в паркинга.

Пътниците, които паркират автомобил в един от трите буферни паркинга, могат да използват и услугата "паркиране" в комплект с двупосочен билет за метрото, която дава възможност за паркиране и пътуване в две посоки в рамките на два часа за два лева.

Последвайте канала на

708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини