Шефът на "Пайнер": Нашето общество страда от големи комплекси

  • 31 януари 2013 14:53

  • 3653
  • 20
Шефът на "Пайнер": Нашето общество страда от големи комплекси
© Булфото

След като музикална компания „Пайнер” се отказа от спечелените пари по програма „Конкурентоспособност”, шефът ѝ инж. Димитър Димитров прати отворено писмо до медиите. „Във връзка с превърналата се в “гореща” за медиите и обществото тема от последната седмица - спечеленият от "Пайнер медиа" ООД проект за модернизация на технологичното оборудване, бих искал да сложа край на спекулациите”, пише той, цитиран от БТВ.

„Фокусът на медийния интерес беше неправомерно изместен от полето на бизнеса, където нашият проект принадлежи стриктно, към ценностни полемики “за” и “против” масовата култура. Разбирам, че поругаването на най-слушаната музика в България е добър начин за много хора да предизвикат интерес към себе си, но какво общо има това с нашия проект”, пита Димитров.

В средата на месеца стана ясно, че "Пайнер Медиa" ООД, собственик на телевизия „Планета”, е одобрена за финансиране в размер на 1 918 233 лв. по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика".

„Пренебрегна се фактът, че и по трите телевизионни канала се излъчва само българска музика. Единият от тях - "Планета фолк", е създаден изключително и само за популяризиране на традиционния български фолклор, богатото културно наследство и красотата на България. В другите два канала това се прави наред с българска музика от всички жанрове, включително и най-комерсиалния – попфолка”, казва шефът на чалгата в отговор на нападките, че само най-лекият жанр ще бъде облагодетелстван от субсидията.

„Какво е бъдещето на една страна, в която на предприемаческия дух и бизнес нюх се гледа в най-добрия случай със съмнение и винаги се търси “далаверата”, се пита още в писмото. „Правенето на популярна и обичана музика е творчески процес и бизнес, който помага на много хора, която развива индустрията и не на последно място предизвиква творците от останалите жанрове да се конкурират с популярността й, което със сигурност придвижва напред целия музикален бранш”, смята Митко Димитров.

Освен това той съобщава, че е завършила официална проверка, която не е констатирала нередности при изпълнението на проекта.

„За мое голямо съжаление не мога да определя надигналата се вълна на очерняне по друг начин освен като тъжна индикация за дълбоки и трудно преодолими комплекси в нашето общество”, пише шефът на „Пайнер”.

Сега предстои тръжна процедура за определяне на доставчика на апаратура и чак след това би трябвало да бъдат направени заявките, което едва ли ще стане до крайния срок - 23.04.2013 г.

„Дори и да бъде удължен този срок с още шест месеца, отново съществуват рискове за изпълнението му, поради факта, че сроковете за доставка, които някои от фирмите дават, са до една година”, пише Димитров и констатира, че „при всички случаи изпадаме в ситуация на НЕконкурентоспособност”.
 

Последвайте канала на

3653 20

Коментари 20

Добави коментар
Minet leidi

2016.05.08 | 09:55

19
Най- слушана е само от хора с доста, да не кажа никаква музикална култура(а дали само музикална) А за качествен в техническо отношение продукт, се иска много повече от техника втора ръка и съмнителен персонал Все пак доста приятно е че имаше такава реакция .Чалтата е само за циганите и неграмотниге.
Здравко

2016.05.08 | 09:55

20
Като ти гледам името и ми е ясно колко ти е умствения багаж,че да пишеш отзиви.
Роберто

2016.05.08 | 09:54

18
не слушам чалга, ама човека си е много прав. това е една индустрия, която генерира много работа за доста хора. който му се слуша класика да ходи на опера, никъде никой не ви кара да слушате чалга. аз слушам само уса рап. но това, което има в предвид пайнера е че много хора не гледат в собствената си паница, а в чуждата. 91-ва свърши... имам 2 коли на обща стойност половин милион, фирмата ми създава софтуер за цял свят.. ходи обеснявай на някой човек че си честен. някой си мисля, че щом той не може и другите са така.
Джон

2016.05.08 | 09:54

17
Не трябваше Митко Пайнера да връща пари слушайки "културните"среди в БГ.Всеки който се е занимавал с проекти добре знае колко труд е това.А що се отнася до противниците му ,които направиха по един-два филма и им порасна имиджа без кой знае какъв истински потенциал ще кажа,че няма нищо лошо в многообразието,напротив!Ако някой от тях е посещавал истински американски бар ще е виждал кънтри дамите какви прелести показват,което не е нищо по различно от така наречената "чалга" култура".Но кънтри се слуша и никъде няма да чуеш нещо пошло за нея в Америка.

2013.02.03 | 14:44

4
Eto tova ni e problema, che vzimame primer ot izvratenite amerikanci!
leidi

2016.05.08 | 09:53

15
прав е човекът, важното е, че и без тези пари поп-фолкът ще прогресира и ще бъде най-слушаната и качествена музика в България.
Бял Полуовес

2016.05.08 | 09:54

16
Българските "интелектуалци" са на принципа:Я не сакам на мене да ми е добре,я сакам на Вуте да му е зле!

2013.02.01 | 10:58

3
То на майка ти оная работа беше качествена,ама излезе ти!
123

2013.02.21 | 14:37

14
Уважавам постъпката му.Може би сгреши ,като показа близки връзки с ГЕРБ, НО МНОГО МРАСЯ ТАЯ ЦИГАНСКО АНАДОЛСКА МУЗИКА,НАРЕЧЕНА -ЧАЛГА.

2013.02.21 | 14:37

13
Педали. Печелят пари от простотия. С това ли се гордеем ние в XXI век? С Азис и разни шибаняци по белъо. Пайнер се били отказали - ами нормално да се откажат. не заслужават тези пари. да не говорим колко пари укриват чалга-певците. Вече никой не пее за 2000лв - по 6-7 искат големите. Съгласен съм - нека да взимат, но музиката да е на ниво. не като влезна в дискотеката Борис дали да пее 3 песни за 10 мин и то на Плейбек и после да се правят на невинни. Къв шоубизнес е тва? Никъв - отгоре на това чалгата е вредна за общество. Какво ще ми каза Митко Пайнера, че обществото имало комплекси. Има комплекси заради хора като него, които забогатяха незаконно - да забогатяваш с чалга заа мен еи е незаконно. няма пари за толкова много неща които искат развитие, а той ще ми обяснява, че се пречело на бизнеса. да пречи се. Корупцията пречи на малкия бизнес и компании да се развиват. наистина се пречи.

2013.02.21 | 14:36

12
УМРЕТЕ чалгари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ааааа

2013.02.12 | 08:37

11
страдат от комплекси интернет критикарите а подобни случаи се ползват политически повечето хора нямат никакъв проблем с чалгата според мен господина трябва да си прави бизнеса и хич да не му пука от критиката
n1

2013.02.12 | 08:37

9
дрогирани рапъри,тва по-добре ли е от фолк.завистливи комплексари.
haha

2013.02.12 | 08:37

10
а дрогираните и пияни момичета в чалготеките,които припяват на 16 17 години събличай ме,и още куп други глупости.Които се обличат,като курви,Азис и т.н.Има толкова много качествена музика,дори и в България.Аз слушам Алиша Кийс,Колдплей и ми е много яко.Дори хип хоп слушам ама не съм тръгнала да се дрогирам.Браво на всички,които слушат качествена музика,и не се подават на чалгаризацията и деградацията на младото общество.Това е противна музика.
милан

2013.02.12 | 08:37

8
Този скапаняк ще ми говори за комплекси не вижда че произвежда продукция достойни само за Содом и Гомор!

Добави коментар

Водещи новини