Зелените искат референдум за Черно море

  • 31 януари 2013 13:56

  • 1979
  • 0
Зелените искат референдум за Черно море
©

"Екогласност" и представители на други зелени организации се захващат с организацията на национален референдум за опазване на Българското Черноморие. Те искат то да бъде обявено за национален парк, който да обхваща цялата брегова ивица, предаде репортер на Novini.bg.

Зелените искат проверката за дюните и за заменките да започне не от обявената министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г година, а още от 2004 г.

Сигнална записка ще бъде внесена от тяхно име в Районна прокуратура - Несебър, в която те подава информация за нарушения. Едно от тях е, че върху пясъка на дюните има частен парцел от 8,5 дка, като собствениците му са в близки родствени отношения със зам.-областния управител на Бургас.

Вторият сигнал е за кафене, разположено върху частен парцел, който е на част от тротоар - общинска собственост. 

Зелените искат да се провери строителството на ваканционно селище "Съни Дей". По тяхна информация, то няма акт 16 и канализацията му е заустена в река Хаджийска, която се влива в Черно море. Собствеността на този комплекс е прехвърлена на неграмотен човек, използвайки познати схеми, твърдят още те.

Четвъртата проверка, която искат, е за закононарушения, извършени от общинския съветник от Несебър от Атанас Терзиев, замесен в схема с препродаване на имоти.

Зелените коментираха и въпроса с проучванията и добива на шистов газ от Черно море. Те се обявиха категорично против. От сдружението коментираха изказванията на американския посланик от преди дни, че САЩ може да ни предоставят специалисти в областта. Еколозите искат това да остане просто една нейна мечта.

На пресконференция днес те алармираха и за това, че в Кърджали зрее гражданско неподчинение, тъй като е разрешено да се прави златодобив в района със цианид.

Последвайте канала на

1979 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини