Според хората на Кунева Борисов също е замесен в сделката с дюните

  • 04 януари 2013 19:53

  • 5614
  • 0
Според хората на Кунева Борисов също е замесен в сделката с дюните
©

Съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и "Движение България на гражданите" на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 поискаха оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и неговия заместник Светлана Боянова заради скандала с продадените терени край Несебър.

"Това е безобразие. Задължително искаме оставката на министър Найденов и на заместничката му", заяви пред "Дневник" Димитров. Според него министър Найденов се оказал един от най-скандалните министри на ГЕРБ, а земеделското министерство не е спряло да произвежда кадрови недоразумения.

По думите му, сделката е пример за това как човек може да стане милионер за един ден. "Купува си човекът парцела от министъра на една много ниска цена, подава го същия ден и става милионер", коментира той.

Първо трябваше да се установи дали има нарушение на екологичните стандарти, а след това да се проведе истински конкурс, който да е публично оповестен, за да може всеки който иска да участва. Найденов трябва да си ходи. Ние отдавна искаме тази оставка, подчерта Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Според него няма разлика между ГЕРБ и Тройната коалиция при това положение – Тройната коалиция правеше заменки, това каквото прави ГЕРБ е същото. Същият упадъчен морал и същите схеми, нищо не се е променило, настоя той.

"Тази седмица, която поиска Найденов, беше, за да се замаже положението и да отшуми скандалът. Това е стара комунистическа техника за замазване на гафове - за го омаловажиш гафа, започваш да го сравняваш с други по-големи гафове", каза още Димитров.

По-късно през деня към искането за оставка на Найденов се присъедини и новосформирания от Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. и изключени от СДС депутати съюз "Единство".

От "Движение България на Гражданите" също поискаха оставките на аграрния министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и на неговия заместник Светлана Боянова и призоваха те да бъдат разследвани от прокуратурата и МВР. От движението поискаха и пълна проверка на фирмите и техните собственици, чиито имена са свързани със сделката.

Според хората на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г също е замесен в сделката, тъй като той лично бил назначил зам.-министър Боянова на поста. "За нас сделката с купуването и унищожаването на дюните край Несебър в навечерието на новогодишните празници носи корупционен заряд и няма как да бъде извършена без знанието и разрешението на висши политически фактори", глас изявлението на партията.

След като вчера евродепутатът Илияна Йотова призова Борисов да поиска оставката на Найденов, днес отново продължиха критичните коментари на левицата по случая. Според Йотова скандалът с дюните е сварил ГЕРБ по бели гащи, а Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на е прехвърлил топката на своите зам.-министри, защото му е липсвало мъжество да подпише сам сделката. Според нея управляващите са решили да използват точно новогодишните празници, за да се отклони вниманието на хората и сделката да мине без много шум.

"Продажбата на дюните край Несебър е рязко, фрапиращо закононарушение, което няма как да мине без зелена светлина отгоре", коментира лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той определи продажбата като пример за очевидна далавера и корупция в държавния апарат.

Станишев отрече продажбата да е била направена по време на неговия мандат и изтъкна, че тя е станала именно по време на правителството на ГЕРБ. "Те са направили това закононарушение, а сега се опитват да манипулират и да заблуждават всички", каза още червеният лидер. От партията заявиха, че ще поискат независима парламентарна анкетна комисия, която да разследва случая.

Последвайте канала на

5614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини