"The Sapphires" обра австралийските награди

  • 31 януари 2013 13:35

  • 643
  • 0
"The Sapphires" обра австралийските награди
©

Музикалната комедия "The Sapphires" триумфира на церемонията за австралийските "Оскар"-и – наградите на австралийската Академия за кино и телевизионни изкуства, предаде БТА.

Лентата обра куп отличия – за най-добър филм, най-добра актриса (Дебора Мейлман), най-добър актьор (Крис О'Дауд), режисура (Уейн Блеър), операторско майсторство, монтаж, дизайн на продукция, костюми и звук.

Комедията, която има шансове да се включи в надпреварата за "Оскар" догодина, разказва за четири жени, открити от търсач на таланти (O'Дауд), впечатлен от невероятните им гласове. Четирите дами сформират групата "The Sapphires" и са изпратени от мениджъра си да пеят за войниците по време на войната във Виетнам.

Водещ на втората годишна церемония за наградите на австралийската Академия за кино и телевизионни изкуства бе носителят на "Оскар" Ръсел Кроу. На бляскавото шоу присъстваха куп австралийски звезди, сред които Никол Кидман, Кейт Бланшет и Джефри Ръш.

Това накара американският актьор Джереми Ренър, поканен да връчи награда, да се пошегува: "В Холивуд не можеш да изхвърлиш бутилка през прозореца, без да удариш австралиец".

Последвайте канала на

643 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини