Фестивал на камилите

  • 30 януари 2013 09:18

  • 1369
  • 0
Фестивал на камилите
©

Международният фестивал на камилите в Индия привлече хиляди туристи в страната. Една от най-впечатляващите атракции на 3-дневното събитие беше състезанието по надбягване.

Скоростта, която камилите могат да развият, учуди много от туристите, дошли да наблюдават надбягването в северозападния индийски щат Раджастан. Между пясъчните дюни беше устроено зрелищно състезание, в което се включиха индийски жокеи със своите едногърби животни, разказва БНТ.

"Харесвам надпреварата с камили. Забавна е, животните са много бързи, но е малко плашеща", сподели Моя, туристка от Австралия.

"За пръв път в живота ми гледам състезание с камили. Интересно е, но изглежда много опасно. Фестивалът е доста впечатляващ и през цялото време се организират различни атракции", коментира Джоузеф, турист от Ирландия.

Освен надпреварата, фестивалът предложи на своите посетители и възможността да гледат как камили танцуват на традиционна индийска музика.

Сред другите дейности, които бяха включени в тридневното събитие, бяха конкурсите за най-добре украсено животно, а също и борбата между камили.

В индийския щат Раджастан се помещава Националният център за изучаване на камили. В определени часове от деня той предлага на своите посетители да пояздят животните и да опитат сладолед, направен от камилско мляко.

Последвайте канала на

1369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини