Две нови породи дебютират на изложение за кучета в Ню Йорк

  • 29 януари 2013 21:13

  • 4113
  • 0
Две нови породи дебютират на изложение за кучета в Ню Йорк
©

Две нови породи ще дебютират на тазгодишното издание на реномираното кучешко изложение Уестминстър Кенъл Клъб в Ню Йорк. Те са Ръсел Териер и Уокър Куунхаунд, предаде "Телевизия Европа".

С тях конкуренцията на шоуто става убийствена – общо 187 породи кучета ще се борят за приза най-породисто куче. За първи път в 137-годишната си история изложението ще се проведе на две места – освен в прочутата зала, четирикраките любимци ще имат своите срещи с публиката и на док Пиърс 92/94 на река Хъдсън. Общо 3200 кучета ще дефилират на шоуто на 11 и 12 февруари.

"Кучетата, които показваме на нашето изложение, са стопроцентово доказано породисти. Те се отглеждат с голямо внимание и любов от своите стопани и ние им издаваме специални сертификати за участие. Уестминстър е празник за нашите домашни любимци и ние искаме да го споделим с възможно най-широк кръг хора", коментира Дейвид Фрай, говорител на изложението.

Ръсел Териер, достигащ до 25-27 см височина до рамото, е сред най-дребните породи кучета, дебютирали на изложението. Породата се ражда в средата на 80-те години на миналия век, когато традиционният Джак Ръсел Териер бива разделен на два подвида – малък Ръсел Териер и по-голям Парсън Ръсел Териер.

Другият нов участник – Триинг Уокър Куунхаунд е роднина на английската хрътка лисичар и носи името си от преследването на миещи мечки по дърветата. Шест разновидности на тази порода са признати официално от Американската киноложка асоциация.

Най-популярните породи на шоуто и тази година ще бъдат лабрадорът, златният ретрийвър, германската овчарка и йоркширският териер. Фокстериерът е най-награждаваното куче – с цели 13 приза, докато териерите въобще печелят 45 пъти голямата награда. Миналата година за най-добро куче беше избран 4-годишният пекинез Малахи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4113 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини