Бойко Борисов поиска нова оставка във Фонд "Научни изследвания"

  • 29 януари 2013 15:08

  • 1250
  • 2
Бойко Борисов поиска нова оставка във Фонд "Научни изследвания"
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска оставката и на шефа на Изпълнителния съвет на фонд „Научни изследвания” Рангел Гюров.

Гюров днес е бил на работата във фонда, където служители се разбунтували срещу него. Чиновниците са недоволни, че заради скандалите ще бъдат уволнени и те. Тяхното отстраняване поиска вчера вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Гюров по закон няма право да заема длъжността председател на Изпълнителния съвет на фонда, тъй като не е професор по българското законодателство.

Припомняме, че вчера премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска и получи оставката на министъра на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. Причината за кардиналната стъпка стана именно проверка във фонд „Научни изследвания”, която констатира над 60 нарушения. Оставка подаде и шефът на фонда Христо Петров.

В края на миналата година учени излязоха на протест заради класирането на проекти по неясни критерии и с участието на хора, близки до управата на фонда. При двете изслушвания в парламентарната образователна комисия обаче Игнатов защити ръководството на фонда и проведения конкурс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1250 2

Коментари 2

Добави коментар
nqkoi si ot talpata

2013.02.15 | 22:54

2
naroda iska tvoita ostavka Boikooo

2013.01.29 | 17:45

1
БОЙКО КЛЕКНА ПРЕД БСП.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини