Бойко Борисов: Безплатен обяд няма (видео)

  • 29 януари 2013 12:53

  • 6002
  • 14
Бойко Борисов: Безплатен обяд няма (видео)
©

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г присъства на работен обяд с представители на Американската търговска палата в хотел "Шератон".

Пред посланиците премиерът коментира, че няма безплатни обяди и сигурно този обяд също някой го плаща, предаде репортер на novini.bg. "Това е една традиционана среща", добави Борисов.

Министър - председателят коментира, че  не може да гарантира финансова стабилност на страната, тъй като през месец юли ще има избори и всичко зависи от тях. По думите му, той би коментирал, че ще има финансова стабилност, ако на изборите печели ГЕРБ, тъй като ГЕРБ се ръководи от нисък бюджетен дефицит, ниски нива на външния дълг и стриктно спазване на Маастрихските критерии. "Ние следваме примера на Германия и държим да не харчим повече от това, което произвеждаме", каза Борисов.

Премиерът коментира едно от най - ярките събития през последните месеци. Според него атентатът в Сарафово, който е бил изключително рискован за българската икономика и българския туризъм. Борисов не подмина и темата с опита за покушение на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. Той осъди случилото се в НДК по време на националната конференция на ДПС. По думите му, по всяко едно време може да се случат подобни неща и на всеки му се иска реакциите да бъдат по-бързи, но е реалността е малко по - друга. "Утре се надявам парламентът да приеме декларация по този въпрос и да не се спекулира повече с този случай, още повече че идват избори и всички ще станат по - изнервени", каза Борисов.

Министър - председателят отдели внимание и на наглото покушение срещу Златомир Иванов - Златко Баретата. "Винаги съм твърдял, че всеки, който е получил присъда на първа инстанция, трябва да бъде в ареста. Тези хора, осъдените на първа инстанция, са защитени и е по - здравословно да бъдат в ареста и тогава ще има кой да се грижи за тяхната охрана. Ако е Златко Баретата  беше в ареста,  щеше да бъде воден под конвой до Съдебната палата и щеше да бъде вкаран от задния вход, а сега, като е под домашен арест, е станал лесна мишена", каза Борисов.

Премиерът не пропусна и темата за АЕЦ "Белене" и референдума: "Референдумът като цяло е хубаво нещо и голяма крачка за демокрацията на България, но по такава трудна тема и неясна за обществото, резултатът е само едни похарчени  пари и то доста пари".

Борисов отново изтъкна пред насъбралите се журналисти, че България изключително успешно усвоява еврофондовете, както и че страната ни е под статистическата грешка при усвояването им.

Министър - председателят заяви също така, че е доволен и от прозрачния избор на нов главен прокурор на Република България. Според него това за първи път е станало в историята на България. Той го определи като пример за демокрацията в страната.

Премиерът не пропусна и темата с оставката на Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. Във връзка с нея заяви, че не иска да чува повече думата "корупция". "В петък не ме чу като му казах да направи пълни проверки във Фонд "Научни изследвания" и започна да до защитава", каза Борисов. По думите му, другата седмица ще станат ясни новите лица в МОМН и във Фонд "Научни изследвания".

Последвайте канала на

Десислава Станева
6002 14

Коментари 14

Добави коментар
бай Хой

2013.03.02 | 14:50

14
Първо - нямаш си на идея колко съм спокоен!... излегнал съм се на дивана, пия си натурален сок, хапвам си ядки и гледам последната засега 12-та серия на сериалчето Person of interest! Между другото - страхотен сериал! Много ми харесва! И второ - кой е казал, че искам Тиквата да е на власт?? Ако се върнеш към един от предните ми постове, ще видиш, че съм от друга партия... Както и да е! Ени куесчънс?? А, докато не съм забравил - шнур за БСП и Доган-Местан!
Ричи

2013.03.02 | 14:49

13
Откакто CNN купи TV7 станахме център на световните новини, което предполага влагането на големи суми за това - нещо като Холивуд стана в БГ.
бай Хой

2013.03.02 | 14:47

10
Айде хейтъриии... плюйте на воля докато се задавите в собствената си плюнка!... Плюйте, за да си осмислите деня, че сте свършили нещо все пак и сте оплюли който трябва!... Плюйте, жалейки за соц-а и прогнилата ви от корупция и наглост жалка партия, която е в съюз с резаците в България! Плюйте и знайте - няма връщане на времената ви, комуняги жалки! Шнур за БСП, шнур за ДПС, шнур и за Ахмет Демир Доган, скапаняци долни!

2013.03.02 | 14:48

12
Нещо почнахте да си изтървате нервичките герберчетата.

2013.03.02 | 14:48

11
на бойко работните обяди с американците ги знаем : слушай и изпълнявай , без да мислиш
тинтириминтири

2013.03.02 | 14:46

9
Баш министЕрът пак стреля в десятката. Безплатен обяд няма !И наистина няма,ама тогава да го питам като пусна гювеч на Мишо Бирата/лека му пръст/и извади от фабриката му митничарите,колко му платиха???Щото нали безплатен обяд няма???

2013.03.02 | 14:46

8
БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА,НО БЕЗПЛАТНИ КРУЩУМИ МОЖЕ И ДА НАМЕРИМ
До Бойко Борисов-Тиквата

2013.03.02 | 14:46

7
До Бойко Борисов-Тиквата.То и твоето време идва.Идва и няма да се забави,да знаеш!!!Няма от къде да избягаш,от народното недоволство!!!Ще бъдеш пометен,като боклук!!
96

2013.03.02 | 14:46

6
ВОЙНАТА ЗАПОЧНА.КОРЕНА НА ТИКВАТА Е ОТКЪСНАТА ЗНАЧИ ВЕЧЕ ПОЧНА ДА ГНИЕ.ДОЛЕН ГЛУПАК МРЪСЕН.
Asen

2013.03.02 | 14:45

5
Тикво, прав си безплатен обяд няма. Сега кdто се наплюска за 4 години ще ти предоставим сметката, за да я платиш. Национален предател.

2013.03.02 | 14:45

4
Американската търговска палата - така ли му казват вече на ЦРУ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини