Децата на работниците от ВМЗ - Сопот искат среща с Бойко Борисов

  • 24 януари 2013 21:20

  • 847
  • 1
Децата на работниците от ВМЗ - Сопот искат среща с Бойко Борисов
©

Преговорите между ръководство, синдикати и работници за ВМЗ-Сопот продължават следващия вторник. Това обяви Димитър Атанасов от КТ „Подкрепа” след повече от осем часа разговори в завода, предаде БНР. 

Нено Грънчаров – експерт към „Подкрепа” посочи, че все още се работи по оздравителната програма като синдикатите са изискали още информация, за да оформят своята позиция.

Миналата седмица от предприятието предложиха съкращение на 900 души. Синдикатите обаче обявиха и днес, че категорично няма да приемат толкова драстични мерки. Очаква се да стане ясно и кои звена във ВМЗ ще бъдат закрити или слети. Междувременно протестите на служителите продължават.

Те настояват ръководството да им даде информация за производствената програма на ВМЗ по сключените договори за първото полугодие на тази година, разчети за това какъв ще е икономическия ефект от оздравителната програма, която предлагат и какъв е регистрирания престой по месеци за 2012 година.

Преговорите във ВМЗ- Сопот започнаха тази сутрин, като преди дни синдикатите получиха предложения за съкращения и сливане или закриване на цехове.

Димитър Атанасов от КТ „Подкрепа”, който коментира изваждането на завода от забранителния списък за приватизация като недобро, но подчерта, че ВМЗ няма нищо общо с „Кремиковци”, както предупреди финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи вчера.

Следобед пред ВМЗ дойдоха ученици от училището в града, които заявиха своята подкрепа за своите съученици, чиито родители работят в завода. Стана ясно, че 68 деца на работещи във ВМЗ ще бъдат подпомогнати с карти за транспорт. Училището е намерило и спонсор, който да осигури хранителни продукти от първа необходимост за семействата, които са в най-затруднено положение.

Младежите са изпратили и писмо до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с искане да бъдат приети за среща. На въпрос какво искат да му кажат, те отговориха, че ще го попитат защо се е стигнало до това положение с Вазовските машиностроителни заводи, съобщи още БНР. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
847 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.25 | 08:17

1
ВЕЛИКИЯ БОЙКО Е НАД НАРОДА, ТОЙ НЕ СЕ СРЕЩА С НЯКАКВИ СИ ГЛАДНИ ДЕЦА. ТОЙ ГРАДИ МАГИСРАЛИ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини