"Икономист": Евромилионите на "Пайнер" за политически концерти ли отиват?

  • 24 януари 2013 16:08

  • 3657
  • 4
"Икономист": Евромилионите на "Пайнер" за политически концерти ли отиват?
©

Темата за спечелените евромилиони от "Пайнер" привлече вниманието и на авторитетното британско списание “Икономист”.

В своя статия то обяснява първо какво е чалга. "Икономист" описва чалгата като смесица от ориенталски, поп и денс елементи, включваща “оскъдно облечени жени и откровени сексуални текстове”. Британското списание пояснява също така, че в България хората се разделят на  „танцуващи я” и „мразещи я”.

Списанието цитира и старши икономистът на Института „Отворено общество“ Георги Ангелов – експертът вижда две причини, поради които “Пайнер” не трябва да получи средствата: „На първо място правителството следи размера на усвоените средства, а не тяхното качество. В същото време само добре инвестираните средства, които повишават конкурентоспособността на България, имат положителен ефект върху икономическия растеж.“ Според Ангелов обаче проектът на „Пайнер“ не е от втория тип. „Освен това финансирането от ЕС поставя дружеството (което според съобщения в медиите притежава фактически монопол върху музикалния пазар в страната) в благоприятна позиция в сравнение с други, които не са получили такъв външен тласък. Много по-добра инвестиция е да се използват парите от ЕС за инфраструктура и за подобряване на условията за бизнес в страната“, казва Ангелов.

"Икономист" пише още, че е под въпрос и това дали евромилионите няма да се използват за  политически мотивирани чалга концерти и предавания преди изборите тази година в България.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3657 4

Коментари 4

Добави коментар
222

2013.01.25 | 10:09

4
При това положение ГЕРБ трябва да се разграничат от тази си издънка.Защо мислят хората в България за толкова ПРОСТИ.ТУК ГОВОРИМ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА малки и средни ФИРМИ ,а не за МОНОПОЛИСТИ.С тия 1 500 000лв. от Европа ,ако ги разпределят на малките фирми,които имат по 10 работника ,икономиката и семействата на тия работници поне ще има да преживяват ЕДНА година.Що за ИДИОТЩИНА е да се подпомага МОНОПОЛНА фирма ,която разпространява РАЗВРАТ,НЕОБОСНОВАН СЕКС,НЕПОКОРНОСТ,НАРКОТИЦИ,СЕКС и много,много други ОТРИЦАТЕЛНИ НОРМИ ЗА ПОВЕДЕНИЕ в една европейска държава.Нека да не бъркаме свободата със свободия и простотия,защото песните от "Пайнер" 100 на 100 са простотия,агресия,алкохол,проституция и т.н.и ЕДИН СЪВЕТ КЪМ "Пайнер",на дейте забравя,че сте БЪЛГАРИ.
D.P

2013.01.25 | 06:00

3
Сидеров го каза това доста преди тези от това английско списание,освен за 3,2-та милиона дадени от рашидов на пайнер от еврофондовете за да си осигурят чалга певици за изборите Сидеров спомена и за турско-българските сериали на историческа тематика които се снимат в момента благодарение на Рашидов,в които турските поробители ще се представят като едни приятни туристи по българските земи,спомена и някои други неща за нанесените от Рашидов материални щети на българската култура и поради тези причини му поиска оставката... но кой да чуе за това по антибългарските медии? По тях може да чуе човек само как Сидеров бил обидил рашидов(не знам къде точно е обидата) и как Рашидов щял да го съди за това....

2013.01.24 | 20:45

2
Обаче колко точно описа чалгата направо съм изумен от тия англичани...
Г

2013.01.24 | 20:40

1
Дам, всичките до една успяха точно с такива отворени устици да си пробият път към ''славата'', която имат в момента.....мхм, а това, дето е облечено като проскубан гарван вкарва и ръчица, което е добре.....

Добави коментар

Водещи новини