Протести в Турция срещу НАТО

  • 23 януари 2013 19:42

  • 1446
  • 2
Протести в Турция срещу НАТО
©

НАТО очаква в края на тази седмица да има оперативна готовност, а до края на месеца пълна готовност на ракетните комплекси "Пейтриът", изпратени в Турция за защита на границата й със Сирия. Системите заедно с военен персонал са изпратени от Холандия, САЩ и Германия, предаде БНТ.

В град Искендерун, където е германската мисия, няколко германски войници, тръгнали на пазар в цивилни дрехи, бяха нападнати от група демонстранти ултранационалисти. Те се опитали да нахлузят на главите им торби и скандирали срещу присъствието на натовски войници в страната.

Военните се укрили в бижутерски магазин, 28 протестиращи са арестувани. Демонстрантите са от утранационалистическа формация. Антиамериканските й настроения са свързани с инцидент от преди десет години по време на войната в Ирак. Тогава американците залавят 11 турски войници, заподозрени, че искат да убият кюрдски губернатор и нахлузват на главите им чували.

Последвайте канала на

1446 2

Коментари 2

Добави коментар
AFERIM PATRIOTI

2013.02.05 | 22:27

2
ВИНАГИ СЕ ВЪЛНУВАМ ОТ НОВИНИТЕ КОИТО СА ПРЕДСТАВЕНИ ОТ ПАТРИОТИ КАТО ВАС. АФЕРИМ МАШАЛА. МИСЛЯ ЧЕ МИ Е ВРЕМЕ ДА ПРИЕМА ПРАВАТА ВЯРА. БЛАГОДАРЯ ЧЕ МИ ОТВОРИХТЕ ОЧИТЕ ЗА ШИРОКИЯ СВЯТ.
Aha

2013.02.05 | 22:27

1
Не било само по конференциите на ДПС...

Добави коментар

Водещи новини