В Делхи започва делото срещу изнасилвачите и убийците на студентка

  • 21 януари 2013 07:30

  • 971
  • 0
В Делхи започва делото срещу изнасилвачите и убийците на студентка
©

В Делхи днес започва съдебният процес срещу петима души, обвинени в групово изнасилване и убийство на студентка на 16 декември, предаде АФП.


Петимата индийци ще бъдат изправени пред столичния наказателен съд на фона на растящо негодувание и под силния натиск на общественото мнение, което настоява за справедливост. Обвиняемите, на възраст от 19 до 35 години, ще бъдат съдени по ускорена процедура за изнасилване, отвличане, грабеж и убийство. За всяко от тези престъпления те могат да бъдат осъдени на смърт. Шести заподозрян насилник на 17 години ще бъде изправен пред съда за непълнолетни. Заседанието на съда ще започне в 14.30 ч. местно време (11 ч. българско).

23-годишната жертва - студентка по кинезитерапия, която се връщала от кино с приятеля си, била изнасилена няколко пъти, малтретирана с железен прът и изхвърлена полугола от автобуса, в който било извършено престъплението напомня АФП. Тя издъхна 13
дни по-късно в болницата, след като лекарите безуспешно се бориха за живота й.

Хиляди жени подеха протести в Делхи и други градове на Индия с настояване да бъде гарантирана по-голяма сигурност, както и полицията и правосъдието да променят нехайното отношение към насилието над жените в индийското общество, все още доминирано от мъжете.

Последвайте канала на

БТА
971 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини