Калфин: Най-сериозният проблем на Европа е младежката безработица

  • 17 януари 2013 08:02

  • 851
  • 0
Калфин: Най-сериозният проблем на Европа е младежката безработица
©

България трябва да развива всички сектори на земеделието.

Това заяви евродепутатът Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска пред камерите на БНТ1. Той говори за преките европейски плащания за българското земеделие. Не очаквам да има намаляване на преките плащания за българските земеделци. България има най-силен глас в Съвета на Европа, където се взимат решенията и ние трябва да се възползваме от това, продължи той. Проблемът на българското земеделие е, че не развиваме всички сектори еднакво. България изнася главно зърно, а всичко останало е на заден план. Трябва да се насочват сметки и пари към преработвателната промишленост. Това е големият проблем на земеделието, обясни Калфин.

Калфин засегна и темата с младежката безработица. Високата младежка безработица е основен проблем в цяла Европа. Трябва да насочим нашите усилия натам. Не само в България, а в цяла Европа. Безработицата сред младите хора започва да става приоритет на ЕС. Мерките трябва да си взимат сега, защото след няколко години положението ще е страшно. Това трябва да се инвестират не само европейски пари, но и пари от националния бюджет, категоричен беше Калфин.

Той не подмина и темата за европарите, които бяха спечелени от музикалната компания "Пайнер". Щом световните агенции писаха за случая с "Пайнер" значи има нещо скандално в цялата работа. Надявам се да няма умисъл при отпускането на тези парите. Това е поредният пример как ние харчим европейски пари, но абсолютно безсмислено за икономиката. Това са безумни европейски инвестиции. Не случайно много хора вече се обявяват срещу намаляването на европейските пари за такива проекти, завърши Калфин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
851 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини