Johnnie Walker дава по 10 000 лв. на хора с идеи

  • 16 януари 2013 19:23

  • 1656
  • 0
Johnnie Walker дава по 10 000 лв. на хора с идеи
©

83% от нашите сънародници биха сe определили като успели само когато имат възможност да допринесат с нещо на общността си. Това показват данните от представително международно проучване Progress Index, направено от агенция Future Poll по поръчка на Johnnie Walker.

Освен в България, изследването е проведено в още 10 държави – Бразилия, Великобритания, Виетнам, Гърция, Испания, Китай, Ливан, САЩ, Тайланд и Южна Африка, сред население на възраст 25-45 години. По този показател ни изпреварват южноафриканците с 94%, докато гърците се нареждат на последно място с 32%. За 81% от нас включването в активности, насочени към решаването на локален или социален проблем е изключително важно.

„За разлика от други изследвания, това представя българите в благоприятна светлина не само в сравнителен план – като ориентирани към себеразвитие, социално ангажирани и отворени за промяна и иновации – но и в перспективата на бъдещето. Изглежда в България най-сетне е започнал, макар и плахо, процесът на културна трансформация от материалистични към пост-материалистични ценности, който е присъщ на развитите и цивилизовани общества.” – коментира социалния антрополог Харалан Александров.

За да крачиш към успеха, задължително условие за 96% от българите е постоянното усъвършенстване. А по отношение на личните качества, 73% от сънародниците ни заявяват, че важно е да си амбициозен. С това твърдение са съгласни само 50% от участниците в изследването от другите държави. Сред останалите лични качества, които трябва да притежава един човек, за да е успешен според българите са интелигентност (76%), самоувереност (69%), иновативност (57%) и търпение (56%). Над половината от сънародниците ни заявяват, че, за да си успешен, е важно да мислиш в дългосрочен план (37% при останалите държави), както и поемането на риск (44% в сравнение с осреднени 30% за останалите).

Едновременно с това 43% от българите смятат, че навлизането на иновациите в ежедневието допринасят за личния успех на всеки. По този показател ни изпреварва единствено Китай с 48%, докато осреднените резултати за другите държави са далеч по-ниски – едва 29%.


Затова и Johnnie Walker стартира проекта Keep Walking Bulgaria, чието мото е „Всяка твоя крачка е крачка напред за България”. За целта шотландско уиски № 1 в света* организира конкурс за иновативни идеи, в който може да се включи всеки на www.keepwalkingbulgaria.com до 20 януари 2013 г. Участниците в него трябва да споделят своите лични идеи, които биха допринесли за прогреса на страната ни. Тричленно жури в състав – антропологът Харалан Александров, програмният директор на Дарик радио Константин Вълков и директорът на платформата фестивали на сп. ”Едно” Асен Асенов ще определят петте най-иновативни идеи. Техните автори ще бъдат наградени с парична премия от по 10 000 лв., за да бъде подпомогната реализацията на идеите им. Победителите в Keep Walking Bulgaria ще бъдат обявени през втората половина на февруари 2013 г.

*според Impact Magazine 2012

Последвайте канала на

Novini.bg
1656 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини