Петорното убийство в столичния кв. "Гоце Делчев" е пред разплитане

  • 15 януари 2013 06:17

  • 1035
  • 1
Петорното убийство в столичния кв. "Гоце Делчев" е пред разплитане
©

Петорното убийство в столичния кв. "Гоце Делчев" може да бъде разплетено утре.

Тогава се очаква да излязат анализите от ДНК експертизите на иззетите следи от кръв в дома на Савови, съобщиха източници от СДВР, пише "Стандарт".

Криминалистите ще обобщят данните от 40 комплексни експертизи, включващи освен ДНК и химичен, биологичен, технически и балистичен анализ. Бившият военен Васил Савов и близките му бяха намерени мъртви в четвъртък вечерта. Всички жертви са с куршум в главата, но синовете Владо и Георги са мушкани и с нож.

"ДНК-то ще даде възможност да проследим движението на всички в дома и да търсим какво е провокирало това ужасно насилие", заявиха разследващи. Те са категорични, че версията убиецът да е извън фамилията е абсурдна. Засега нищо не разколебава твърдението, че бащата е убил останалите членове на семейството и след това се е самоубил. От местоположението на труповете е ясно, че свадата не е започнал психично болният Владо. Той е бил в леглото, завит с одеяло. Много е вероятно малкият син да е нападнал баща си след което да е започнало мелето, пояснява още "Стандарт".  Знае се, че бабата е тръгнала да излиза облечена, докато останалите са били по пижами и са ставали от сън. Възможно е да са се скарали кой да измие чиниите от двата рождени дни на майката Наталия и сина Георги, което обяснява течащата вода в кухнята, гласи една от хипотезите.

Според полицейските психолози Савов е убивал методично и хладнокръвно. При това той не е действал като психически неуравновесен човек, защото такъв не би могъл да действа така хладнокръвно и да избие всички с един изстрел. Обикновено хора с такива разстройства биха стреляли поне няколко пъти и жертвите им биха били многократно пробождани с хладното оръжие. Психолозите определят случая с термина "разширено самоубийство", което започва след натрупване на множество всекидневни проблеми и напрежение. Експертите са убедени, че бащата е бил предизвикан от конфликт. Петимата са убити с пет куршума, но гилзите са шест. Предполага се, че шестата гилза е от първия изстрел, който е бил предупредителен.

Това обаче ще се изясни едва след като бъде намерена оставената от него следа. Не се изключва и вероятността стрелецът да е произвел гърмежа през отворен прозорец. Барутни частици не са намерени само по ръцете на големия син Владимир, който е с психически проблеми и първоначално бе посочван като евентуалния извършител. Експертите са на мнение, че те са попаднали върху останалите тела, докато жертвите са се предпазвали от стрелбата. Това е още едно доказателство в подкрепа на версията, че пенсионираният офицер ги е избил.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1035 1

Коментари 1

Добави коментар
Онуфрий

2013.01.16 | 18:54

1
Четох някъде из сайта, че психолог се е произнесъл, че бащата е бил отчаян защото синовете му не били добре... че проблемите му се трупали... Ами да се гръмне само той, за да не ги гледа как се мъчат! Но нещо в цялата работа не ми се връзва...

Добави коментар

Водещи новини