Сестрата на убитата Здравка: Васил не е убиецът!

  • 14 януари 2013 10:20

  • 1973
  • 0
Сестрата на убитата Здравка: Васил не е убиецът!
©

Не вярвам, че Васил е направил тази кръвнина, той беше мечта човек. Това заяви сестрата на убитата в кв. "Г. Делчев" баба Здравка. "Никой от нас не допуска, че Васил може да е избил семейството си. Той бе голяма доброта. Всичките ни зетьове са добри, но за него думи нямам. Сестра ми Здравка нито веднъж за толкова години не се оплака от Васко.

Ние тук все повтаряхме, че с този мъж Наташка е пълна с късмет. Дали не ги урочасахме? Като гръмнати сме, не сме на себе си". С тези думи посреща в дома си в Якоруда 81-годишната баба Цветанка Рашкова, , цитирана от вестник "Струма", която е с 2 години по-голяма от убитата си сестра Здравка.

Старата жена не спира да плаче. Трудно вижда заради постоянните сълзи, които не секват и за минута. "Да беше един човек, ами то цели петима, цялото семейство. И няма как да ги върнем. Отидоха си... Лошо, страшно, тежко дойде. Сърце не ни дава да приемем, че Васко е умъртвил най-близките си. Нито аз, нито дъщеря ми Магдалена, нито племенницата д-р Мариана Джеджерова, нито зетьовете го допускаме това", реди пенсионерката.

Тя се кълне, че всички в семейството са били много добри и работливи хора - и сестра й Здравка, и Наташка, и Васил, и техните синове.

В техния дом нямало лош човек. Преди Коледа Цветанка звъннала на Здравка, за да й честити настъпването на празниците. "Тя ми благодари, че съм се сетила за нея. Не се оплака от нищо. Дори каза, че за здравето й треперят и внуците, и зет й, и дъщеря й, тъй като я болеше кръстът.

"Умът ми не го побира", споделя най-близката родственица на баба Здравка. Спомня си, че е ходила с децата си в София на гости на своите родственици, те също преди години идвали в Якоруда. Никога и по никакъв повод Васил не е бил груб и раздразнителен. Напротив - все усмихнат, весел, позитивен, добър, готов да помогне. Треперел над жена си и децата си. За съжаление синовете му били болнави.

"Търсиха лек на големия къде ли не. А баща им искаше много да ги изучи, той беше авиоинженер към военните, умен и интелигентен. Не се унижаваше от никаква работа, един ден не е почивал, все работеше. Но дечицата не са добре и не можа да ги изучи. Това беше голямата му болка. Дали пък това не го е изнервило".

"Но толкова лошо не мога да кажа за тях" /б.а. - показва нокътя на малкия си пръст/, твърди баба Цветанка.

Тя и останалите й роднини в Якоруда не могат да се начудят какво ли се е случило, но смятат, че е трагедията е дело на външен човек.

"Мъртви са всички. Та и сестра ми... Ако е права полицията, не знам, не го приемам, да се сбърка човек. Шашната съм. Наташка бе извънредно добра, живееха си чудесно с Васко. Преди много години на гости им ходеше майка ми Мария. И тя не можеше да се нахвали от зет си. Водеха и вземаха от училище синовете си, страх ги беше да не им се случи нещо. Как баща им ще им посегне", вайка се възрастната жена.

Научила страшната вест от дъщеря си Магдалена и племенницата си Мариана, лекарката. Двете дошли в дома й, а стопанката ги посрещнала с усмивка. Зарадвала се, че си има гости, станало й драго.

"Докторката ми каза, че върлува грип и трябва да ми бие инжекция срещу тази болест. Аз й повярвах. А тя ми била успокоително. По едно време започнаха да се споглеждат и да се питат дали да ми съобщят черната вест. Примрях и попитах "Кой е починал", а те ми отвърнаха: "Всичките!". Прилоша ми, не знаех къде съм, Марианка ми даде и успокоителни хапчета. Оттогава все плача", казва тя.

В събота сутринта отишла в близката църква, за да бие камбаната в памет на петимата си родственици.

"Тепърва ще раздавам за Бог да прости, тепърва ще паля свещи за скъпите ми мъртви роднини. Мъжете на дъщерята Магдалена и на племенницата Мариана, които са тук, както и мъжът на другата ми дъщеря Емилия, която живее в Габрово, чакат да им се обадят, за да вземат телата", твърди баба Цветанка.

Според нея петимата им загинали родственици ще бъдат погребани в София, но още не се знае кога. А нея няма да я водят, за да не вземе да стане някоя беля.

"Парите все не стигат, но ще вземат заеми, за да покрият всички разходи около тъжните ритуали. Аз ще си остана в Якоруда, за да не умра и аз от вълнение и мъка, като ги видя мъртви и петимата ми скъпи мои близки", допълва тя.

Дъщерята на Цветанка - Магдалена, бе в дома си, но отказа да бъде снимана. "В шок сме всички, не ни е до медийни изяви.

"Не вярваме, че Васил е извършил това, което казва полицията. Прекрасни хора бяха всички, никой от нас не приема, че е способен на такова нещо", каза и Магдалена, която е бивша зам. директорка на Професионалната гимназия по машиностроене в Якоруда, а в момента е пенсионерка.

Последвайте канала на

Novini.bg
1973 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини