Уилям и Кейт очакват принц или принцеса

  • 10 януари 2013 18:13

  • 1912
  • 1
Уилям и Кейт очакват принц или принцеса
©

Кралица Елизабет Втора издаде указ, който гарантира титлата принц или принцеса на всички деца на принц Уилям и Кейт, предаде БТА.

Използвайки правна форма, която дава право на суверена да се разпорежда без участието на парламента, кралицата нареди отсега "всички деца на най-възрастния син на принца на Уелс" да получават титлата кралско височество "с титулно звание принц или принцеса пред личните имена".

Досега само най-големият син на най-големия син на принца на Уелс получаваше тази чест по силата на декрет на Джордж Пети от 1917 г. Това означаваше, че ако херцогът и херцогинята на Кембридж имат момиче, то щеше да получи титлата лейди.

Указът е издаден на 31 декември миналата година, но е обнародван днес.

Тъй като това право се отнася само за най-големия син на принца на Уелс, ако бебето на Уилям и Кейт е момиченце, няма да има право да даде титлата принц и принцеса на своите деца.

Правителството вече започна процес за промяна на закона за наследяването на трона, за да може първото дете на принц Уилям и Кейт да стане монарх, като отмени изискването момчетата да имат предимство.

Последвайте канала на

1912 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
RUGAM TI GO

2013.01.12 | 01:56

1
c dneshno vreme tiq "titli" i 5 pari ne struvat

Добави коментар

Водещи новини