ИАРА иззе 500 м бракониерски мрежи и освободи над 130 кг. риба

  • 09 януари 2013 16:47

  • 1414
  • 0
ИАРА иззе 500 м бракониерски мрежи и освободи над 130 кг. риба
©

В рамките на два дни инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са извършили проверки по река Дунав и водоеми в страната. В резултата на проверките са хванати четирима бракониери, иззети са над 500 метра бракониерски мрежи, две лодки, а освободената и върната във водоемите риба е над 130 кг.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА-Враца са извършили проверка по река Дунав в района на Оряхово и Козлодуй. В района на пристанището на Оряхово са хванати две лица, извършващи стопански рибалов без разрешително. На нарушителите са съставени актове, съгласно ЗРА. От тях са иззети 100 метра мрежа, една рибарска лодка и двигател за лодка. Уловената от бракониерите 114 кг риба / 47 кг. бял амур и 67 кг. пъстър толстолоб/ е върната във водата. В района на Козлодуй са проверени 4 лица, извършващи любителски риболов. На едно от лицата е съставен акт и са му иззети въдица и макара.

Проверка по река Дунав са извършили и инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА-Русе. В участъка от устието на река Янтра до село Мечка, контролните органи са хванали двама бракониери. На нарушителите са съставени актове за извършване на стопански риболов без разрешително за това. От лицата са конфискувани лодката, мрежите и двигателя.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА-Хасково и любители риболовци са открили и извадили от язовир “Тракиец” 5 бр. хрилни мрежи с обща дължина 400 метра. Уловената в мрежите около 30 кг. риба е освободена и върната обратно във водата. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите на ИАРА-Хасково са извършили проверка и на река Марица в района на Симеоновград и Димитровград. Там са съставени 3 акта на нарушители, единия от които за извършване на риболов чрез косене /търмъчене/.

Последвайте канала на

1414 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини