Скандал в Комисията по образование

  • 09 януари 2013 16:39

  • 735
  • 0
Скандал в Комисията по образование
©

Спор за процедурните правила се разви при изслушването на министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко във връзка с дейността на Фонд „Научни изследвания” в Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в парламента.

Ивелин Николов от ПГ на Коалиция за България заяви: „Задаваме конкретни, а не политически въпроси. Някой помни ли ми въпросите и как ще ми ограничите правото да задавам въпроси? Не може да се каже, че „Атака” и ДПС имат право по един въпрос за 2 минути и с това изслушването завършва. Абсурдно е да се каже, че в следващите 7 минути изслушването завършва”.
Депутатът от ПГ на ГЕРБ Стефани Михайлова каза, че две минути не са малко време.

„В рамките на 2 - 3 минути с подходяща подготовка могат да се зададат много смислени въпроси. Тук има регламент, защото ако няма, никога нищо няма да свършим и ще стане безкрайна говорилня. Не са основателни обвиненията за цензура”.

Според председателя на комисията Огнян Стоичков - няма ограничения за броя народни представители, които да задават въпроси при изслушването.

Народният представител от ПГ на Коалиция за България Валентина Богданова каза: „Искам да знам, що за отговор са получили учени, поискали да видят рецензиите. Има проблеми, които битуват публично трети месец. Трябва да поискаме свободна дискусия на всички. Държа когато питам, да ми отговори. Когато питаме, ще ни отговаряте по начина, който считате за правилен”.

Министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко каза: „Тук сме за конкретни въпроси и отговори. Аз мога да идвам всеки ден, но да пристъпим към някакъв регламент все пак”.

Членовете на образователната комисия приеха да се дава думата и на гостите на заседанието.

Последвайте канала на

Десислава Станева
735 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини