Сергей Игнатов пред парламентарната комисия по образование

  • 19 декември 2012 08:09

  • 726
  • 0
Сергей Игнатов пред парламентарната комисия по образование
©

Министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко ще бъде изслушан от парламентарната комисия по образование по повод проблемите около фонд "Научни изследвания".

Очаква се на срещата да присъстват управителят на фонда, изпълнителният съвет и протестиращите учени, предаде БНТ. В поредица от протести те настояха конкурсът за финансиране на научни проекти да бъде анулиран и да се проведе отново.

В началото на седмицата поискаха и оставката на образователния министър по нестандартен начин - чрез масирана СМС-атака до премиера. Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко заяви, че оставка няма да подава, но е готов да отговори на всички неизяснени досега въпроси.

Ако се установят кражби от фонда, виновникът ще си получи заслуженото, обеща още министърът на образованието. Според него, обаче засега няма данни, че конкурсът трябва да бъде анулиран.

До скандала се стигна, след като учени от Софийския университет и БАН поискаха да разберат на какъв принцип са били одобрени проектите, които ще бъдат финансирани от държавния бюджет с близо 15 млн. лв.

В момента текат проверките във фонд "Научни изследвания".

Последвайте канала на

726 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини