Борисов: Директорът на РИОСВ - Бургас е първият човек, който подвежда всички

  • 07 януари 2013 17:03

  • 2267
  • 3
Борисов: Директорът на РИОСВ - Бургас е първият човек, който подвежда всички
©

Днес ще уволним директора на РИОСВ – Бургас. През 2007 година първият, който е виновен, е този, който е казал, че това не са дюни.

Това е заявил премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на срещата в Министерски съвет с представители на екоорганизациите и министрите Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, стана ясно от стенограмата, публикувана на правителствения сайт.

„В момента, в който се каже, че това не е кабинет на Министерския съвет, а е плод-зеленчук, всички процедури тръгват за изграждането на плод-зеленчук. Първият човек, който подвежда всички останали институции е този, който е казал: това не е дюна. От кмета на Бургас зная, че вече са намерили документа, с който тогава са дали становище, че това са дюни. Вторият е сегашният - да си заминава – началникът на Агенцията по горите. Като е прочел Несебър, като е гледал тези цени, можело е да попита, можело е да дойде да ме попита, не сега да вървим след събитията. Ако ме бяха уведомили, всичко това щеше да е спряно много отдавна. Всяко зло за добро. Покрай тази сделка ще видите още колко много дюни ще спасим, и какви промени ще направим. Ще видите, че много хора ще понесат отговорност за тези безобразия, които са направили. Нали ни атакуваха и политически, поради което се поразрових, защото някои случаи бях забравил”, казва Борисов.

„707 декара са дадени на фирмата на брата на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Фантастично място и е продавано за седем лева декара. А той говори за нас. Господ ни е свидетел, че всичко това чух от новините. В момента, в който го чух, се обадих на всички и им казах да спират веднага, докато не разбера какво става, на мига”, казва Борисов.

„Има две решения на Министерския съвет от 8 септември 2008 г. Донесоха ми ги. Всичко това за моя радост ще отиде в парламента и ще се връчи на анкетната комисия. Вие ще ги питате как земята е оценена за седем лева, защо е оценена с такава ниска цена, на кого е продадена. Прокурорите, които ще се занимават с тях, да бъдат любезни и да кажат кой им се е обадил, кой ги е натискал. Българите искат справедливост. Колкото и да сте били остри във времето към нас, по всяка тема съм се срещал, съобразявал, говорил и сме приемали възможно най-доброто за природата решение. Тук е упрекът ми към Вас. 2007 и 2008 година са много близки във времето. На Сашо Диков ще му задам въпроса: Вие не сте ли бил журналист, когато за главен прокурор и за шеф на съдиите, Първанов предложи единият си помощник за шеф на прокурорите, а другият помощник – за шеф на съдиите. Няма конкурс. Помните ли тези времена?”, е заявил още премиерът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2267 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
koko

2013.01.13 | 18:00

3
БРАВО ГЕНЕРАЛЕ... ИЗЧИСТИ БОКЛУЦИТЕ ОТ ДВОРА.НАЗНАЧАВАЙ ХОРА С ДОКАЗАН НАУЧЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ,ХОРА С МОРАЛ,А НЕ КАТО ТОЗИ СЛАГАЧ И МАЗНИК БОЙЧО ГЕОРГИЕВ.

2013.01.08 | 16:57

2
Бойко така много ми харесва! Но трябва да е консеквентен и да изхвурли министъра или поне заместника му. Нека да продължава в същия дух! Независимо защо го прави - дали заради скорошните избори - в крайна сметка е в полза на народа!

2013.01.08 | 16:57

1
Браво Бате Бойко стегнете ги тези комунистически мафиози.....и да се пипа по твърдо.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини