Трима полицаи пострадаха в Ню Йорк

  • 04 януари 2013 19:23

  • 860
  • 0
Трима полицаи пострадаха в Ню Йорк
©

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг отново се изказа остро срещу въоръженото насилие след два инцидента, при които трима полицаи бяха ранени с огнестрелно оръжие снощи, предаде Франс прес.

"През последните седмици чухме, че това, което спира лош човек с оръжие, е добър човек с оръжие. Понякога обаче по добрите хора се стреля и понякога ги убиват. Трябва да направим всичко възможно да ги защитим", заяви Блумбърг на пресконференция и повтори призива си за по-строги закони за ползването на огнестрелно оръжие.

Блумбърг имаше предвид изказване на вицепрезидента на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA). След масовите убийства в начално училище в Нютаун, щата Кънектикът, където на 14 декември бяха убити с огнестрелно оръжие 20 деца и шест учители, той препоръча във всички училища да се разположат въоръжени полицаи и заяви, че "единственият начин да се спре лош човек с оръжие е добър човек с оръжие".

Двама от ранените полицаи са пострадали в метростанция на Ню Йорк, след като поискали от човек, който минавал от един вагон в друг, което е забранено, да ги последва. Пред ужасените пътници мъжът започнал да стреля по тях. Полицаите отвърнали на огъня и мъжът е бил убит.

Третият ранен полицай не бил на работа. Той бил ранен при опит да спре опит за обир на семейството му в района Бронкс.

Няма опасност за живота на ранените полицаи.

Последвайте канала на

БТА
860 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини