Дянков развързва кесията през 2013 г.

  • 04 януари 2013 18:56

  • 6440
  • 0
Дянков развързва кесията през 2013 г.
©

Финансовата 2012 година е завършила по-добре от очакваното, заяви пред БНТ финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Заради преизпълнението на приходите от НАП и митниците дефицитът за миналата година е 3 пъти по-малък от заложения. Това пък ще позволи допълнителното увеличение на някои доходи през 2013 година. На този етап, обаче, Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи отказа да уточни къде ще има увеличения. Категоричен е, че настъпилата година ще бъде по-спокойна за всички.

Министър Дянков напомни, че страната ни има голям фискален резерв - близо 7 милиарда лева. Той отбеляза, че от 1 януари вече са увеличени доходите на културните работници, в системата на здравеопазването, на образованието. „Това ни дава възможност вече тази по-добра фискална база да се смята евентуално и за някои допълнителни увеличения на доходите - разбира се, в определени области", каза Дянков.

В кои области могат да се очакват, обаче, все още не знае, защото данните за консолидираната фискална програма са буквално от вчера, обясни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6440 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини