В САЩ предлагат въоръжена охрана в училищата

  • 21 декември 2012 19:29

  • 1061
  • 0
В САЩ предлагат въоръжена охрана в училищата
©

Мощното американско въоръжено лоби предложи днес да се въведе въоръжена охрана във всяко училище в САЩ като рецепта за предотвратяване на бъдещи трагедии като масовото убийство в началното училище в Нютаун, Кънектикът, предаде Ройтерс.

На първата си пресконференция след стрелбата преди седмица, при която бяха убити 26 души, 20 от които деца, Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в САЩ обяви, че ще предложи програма, за да помогне на училищата да предпазват своите ученици. Асоциацията категорично отхвърли предложенията за затягане на контрола над личното оръжие. "Единственото нещо, което може да спре въоръжен лош човек, е добър човек с оръжие", заяви на пресконференцията вицепрезидентът на асоциацията Уейн Лапиер. Той обеща, че организацията ще използва целия си опит, отдаденост и ресурси да разработи програма за защита и реакция при извънредни обстоятелства за всяко училище, което я поиска. Лапиер настоя също Конгресът да предприеме незабавни мерки, за да осигури въоръжена полицейска охрана пред американските училища.

Пресконференцията беше прекъсвана два пъти от протестиращи, съобщава АФП. Първия път мъж развя плакат, на който пишеше "Националната оръжейна асоциация убива нашите деца", преди да бъде изведен от залата. После една жена премина пред камерите с плакат с думите "Националната оръжейна асоциация е изцапана с кръв".

Последвайте канала на

БТА
1061 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини