Америка почете паметта на жертвите в Нютаун

  • 21 декември 2012 19:02

  • 641
  • 0
Америка почете паметта на жертвите в Нютаун
© Getty Images/Guliver

В САЩ днес много американци почетоха паметта на жертвите на ужасната трагедия, която точно преди седмица споходи градчето Нютаун в щата Кънектикът. На 14 декември 20-годишният Адам Ланза застреля 26 души, от които 20 деца на възраст между 6 и 7 години, в началното училище "Санди Хук".

Под печалния звън на камбаните на църквата "Света Роза от Лима", които удариха точно 26 пъти, жители на града и американци, дошли в Нютаун от други щати, сведоха глави в едноминутно мълчание и плачеха тихо под неспиращия дъжд. Камбани биеха и в църкви по цялото източно крайбрежие чак до Флорида, включително в Националната катедрала във Вашингтон.

В центъра на Нютаун до две коледни дръвчета бе издигнат импровизиран паметник от плюшени мечета, букети с цветя и картички с послания "Избираме любовта" и "Нютаунски ангели, почивайте в мир". Във възпоменанието участва и губернаторът на Кънектикът Дан Малой. Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият също почете в Белия дом с минута мълчание паметта на жертвите.

Последвайте канала на

641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини