Отмениха бедственото положение в три общини

  • 21 декември 2012 17:40

  • 900
  • 0
Отмениха бедственото положение в три общини
©

Отменено е бедственото положение в Дългопол, Суворово и Бяла. Тежка обаче остава ситуацията в общините Аксаково, Ветрино, Аврен, Вълчи дол и Долни Чифлик, които продължават да бъдат в бедствено положение, съобщи зам.-областният управител Пламен Манушев. Няма населени места без ток и вода, но четири села все още са откъснати от света, пише Дарик.

Пътната обстановка във Варненско също се нормализира. Автомагистрала „Хемус” от обяд е отворена. Възстановено е и движението по пътя Варна – Бургас, но само за леки автомобили и камиони до 10 т без ремаркета и полуремаркета. Автобусите и тежкотоварните автомобили ще трябва да минават през Айтоския проход. Пътуващите от Варна към Добрич също трябва да използват обходния маршрут през Кранево, Албена и Балчик. Заради огромни преспи прекият път през Баир баши поне до 20 часа ще остане затворен, съобщи за Дарик Димитър Тодоров, шеф на Областно пътно управление. От Областна управа призовават хората да не предприемат пътуване по третокласните пътища, особено сега по тъмно, независимо че някои от тях са проходими.

Във Варна ситуацията е сравнително спокойна, а основните улици – разчистени. Хаос цареше на жп гарата. Всички влакове от Варна отпътуваха препълнени с пътници.

Последвайте канала на

900 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини